Published On: Pet, ruj 23rd, 2022

ZLOČINI NAD HRVATIMA NA ČEKANJU Što je s predmetima ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH?

Na zahtjev Koordinacije braniteljskih udruga HVO-a, danas je u Tužiteljstvu BiH održan sastanak na temu stradanja Hrvata od Posavine preko Središnje Bosne do Hercegovine.

Iako su na ovaj sastanak čekali nešto više od godinu dana, sudionici kažu kako su zadovoljni njegovim ishodom te kako se nadaju jednom novom pristupu kad je riječ o procesuiranju ratnih zločina nad Hrvatima.

Više u videoprilogu RTV Herceg Bosne

 

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
HR🇭🇷HB
HR🇭🇷HB
8 dana prije

Alija Izetbegović nemao mira ni u grobu ni ti ni ta tvoja škrabanja islamistčkih deklaracija od kojih jedinu korist ima iscjedak kakir trezoraš.

Last edited 8 dana prije by HR🇭🇷HB
SMRT SH FAŠIZMU
SMRT SH FAŠIZMU
Šta ti kažeš na ovo?  HR🇭🇷HB
8 dana prije

IZ HAŠKIH ARHIVA: Hrvatska vojska i Hrvatsko vijeće obrane bili su agresori u BiH
Pretresno vijeće Haškog tribunala, koje je 29. maja 2013. godine izreklo prvostepenu presudu šestorici lidera tzv. Herceg-Bosne – Jadranku Prliću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Bruni Stojiću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću (ukupno 111 godina zatvora) – utvrdilo je da je sukob između Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i Armije RBiH bio međunarodnog karaktera te da su se snage Hrvatske vojske (HV) borile zajedno sa HVO-om protiv Armije RBiH, a da je Republika Hrvatska vršila opću kontrolu nad oružanim snagama i civilnim vlastima tzv. Herceg-Bosne. Drugostepenom presudom potvrđena je prvostepena.

HR🇭🇷HB
HR🇭🇷HB
Šta ti kažeš na ovo?  SMRT SH FAŠIZMU
8 dana prije

terorista nijedne više ,laž ti je u genu

HŽV
HŽV
Šta ti kažeš na ovo?  SMRT SH FAŠIZMU
7 dana prije

Iz arhive realnosti. Tisuce Bošnjaka je Hrvatska primila kao izbjeglice. HV je odbranila Bihac. HV je oslobodila pola Bosne. Postoje stotine dokumenata gdje vodstvo RBiH trazi aktivnu pomoc od RH i HV u odbrani od VRS . A na tvoj nick cu odgovorit ovako. “Smrt nacizmu”

HŽV
HŽV
7 dana prije

Nije li min.pravde Hrvat iz Rame sta je napravio po tom pitanju ? Kako su vladajuci iz HDZa stali iza Gordane Tadic koja je zapocela procese protiv zlocinaca mlace cikotica i ostalih. Odgovori ti Ifko na ova pitanja posto si dobar sa tim istim vladajucim iz HDZa ?