Published On: Pon, velj 24th, 2014

»Zločesti« sinovi balkanskih predsjednika

“Zlocast dječaci Balkana” naslov je teksta u švicarskom listu Tagesanzeiger, koji piše o sumnjivim poslovima sinova nekadašnjih predsjednika balkanskih država.
Političari poput Slobodana Miloševića, Alije Izetbegovića ili Ibrahima Rugove godinama su određivali sudbinu balkanskih država. Njihovi sinovi danas privlače pozornost pravljenjem skandala ili vođenjem sumnjivih poslova, piše švicarski list Tagesanzeiger, au tu skupinu ubraja i Miroslava Tuđmana sina bivšeg hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.
Sin bivšeg predsjednika Kosova Ibrahima Rugove tako je osumnjičen da je sudjelovao u prodaji šengenskih viza.
Najpoznatiji “bad boy” od sinova bivših predsjednika svakako je Marko Milošević. On je tijekom devedesetih godina prošlog vijeka uz pomoć carinika i tajne službe kontrolirao čitavo kraljevstvo krijumčara koji su ilegalno trgovali cigaretama, benzinom i alkoholom.
Tagesanzeiger posebno se osvrće i na sadašnjeg člana Predsjedništva BiH, Bakira Izetbegovića.
Na proteklim demonstracijama je tražena i njegova ostavka, a demonstranti su podsjetili da je sin bivšeg predsjednika nabavio Audi A8 kao službeno vozilo. Cijena: 120.000 švicarskih franaka.
U jednom izvještaju UN-a o nestalim novcima za pomoć BiH (riječ je navodno o jednoj milijardi dolara) Izetbegović “junior” se tereti za korupciju: Kao voditelj Odjela za urbanizaciju i razvoj grada navodno je poslove gradnje davao svojim prijateljima – u zamjenu za novac .
“Sve to su obične laži”, kaže ovaj političar. On ne mora strahuje od ionako slabih sudskih institucija u toj državi “, piše Tagesanzeiger.
– See more at: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=hr&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=sr&tl=hr&u=http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Zlocesti-sinovi-balkanskih-predsjednika-232483.html&usg=ALkJrhhf4h8uj0wEn0AHIUoYBIw80r2HdQ#sthash.fT7ZVrVe.dpuf