Published On: Pon, pro 16th, 2019

KAO ŠTO SMO I NAJAVILI: Komšić će da skrene s teme koaliranja sa Erdoganom, udariti po Hrvatima

-SDP je odustao od zajedničkog prijedloga DF-a i SDP-a o izmjeni Zakona o izbornim jedinicama prema kojemu bi se mogla provesti odluka Ustavnog suda BiH po apelaciji Bože Ljubića, kazao je danas Željko Komšić, predsjedatelj i drugi bošnjački član Predsjedništva BiH, komentirajući pitanje izmjena Izbornog zakona.

On je rekao da je SDP odustao od zajedničkog prijedloga i pozicije svih “probosanskih” stranaka, kojeg je podržala i Naša stranka.

– Želio bih podsjetiti da su predstavnici SDA, SBB-a, SDP-a i DF-a, uz podršku Naše stranke, još prošle godine potpisali prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta Federacije BiH. Tada je bilo riječ je o pokušaju rješavanja problema implementacije izbornih rezultata nakon listopadskih izbora, a koji je nastao kao rezultat neprovođenja odluke Ustavnog suda BiH po apelaciji Bože Ljubića. Međutim, prema mojim informacijama, SDP nije raspoložen da bude dio toga – rekao je Komšić.

On je izrazio uvjerenje da je u SDP-u po pitanju izmjena Izbornog zakona došlo do strateške promjene.

– Očito je da je kod njih došlo do strateške promjene pa su sada na pozicijama HDZ-ovog i Ivan Bobanovog takozvanog ‘legitimnog predstavljanja naroda’, čim ne postoji spremnost da se ustraje na pozicijama koje su dogovorile sve “probosanske” stranke – rekao je Komšić, prenosi HMS.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare