Published On: Ned, pro 4th, 2016

ZLATKOVI ANĐELI IMAJU NOVOGODIŠNJE ŽELJE: Žele rušenje Ustava BIH, gaženje odluke Ustavnog suda BIH i prilagodbu države bošnjačkoj većini

Krajnja bošnjačka desnica okupljena  oko  DF-a i  SDP-a svjesna da ih pravosuđe, jednog po jednog  konačno sklanja s ulice, odlučila se poigrati logikom. Traže neprovođenje odluke Ustavnog suda. Bajrović još nije pozvao da ih se privede kao što je tražio da se  to uradi s Dodikom, što će reći da Bajrović smatra kako neki smiju, a neki ne kršiti odluke Ustavnog suda BIH. Baš građanski pristup. Potom traže brisanje iz Ustava BIH stavki koje se odnose na konstitutivnost naroda. Vau!
Ukratko žele slom i Daytona i ZAVNOBIH-a, pozivajući se na načela individualnih građanskih sloboda.
Naravno, individualna građanska prava, i slobode, čak i one koje su u Ustavu BIH nedovoljno zaštićene, apsolutno nisu niti mogu biti u koliziji s kolektivnim pravima zajamčenima Ustavom. Da je to tako, sve zemlje svijeta, koje unutar sebe jamče određena kolektivna prava svojim podgrupama odavno bi ta prava ukinuli ukoliko bi ona kršila indivuidualne građanske slobode i prava. Recimo SAD. Zašto je ta zemlja uvela određena kolektivna prava zapadnoj obali u odnosu na istočnu i promijenila vrijednost glasa u SADu tako da na zapadnoj obali i rijeđe naseljenim područjima taj glas vrijedi više?
Gaženjem hrvatskog kolektivnog prava BIH upravo je gaženo i individualno pravo hrvatskog čovjeka u BiH  te obesmišljeno njegovo glasačko pravo. Jer što znači Hrvatu u BIH individualno građansko pravo glasa, ako je to pravo neustavnim Izbornim zakonom pogaženo i obesmišljeno?
Radikalana bošnjačka desnica (DF,SDP) tako poručuje:
Odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, prema zahtjevu Bože Ljubića, posljedica je neusklađenosti Ustava BiH sa presudama Suda za ljudska prava u Strasbourgu u predmetima Sejdić-Finci, Zornić i Pilav protiv BiH. ”Sada je, valjda, svima jasno zašto se već godinama odbija provođenje ovih presuda jer bi na taj način konačno bio ukinut princip isključivosti kolektivnih prava u korist civilizacijskog načela zaštite individualnih prava građana, koji u svemu i svugdje moraju biti jednaki, bez obzira na etničku i bilo kakvu drugu pripadnost”, dodaje se u priopćenju.
Ovo je dakle ta mudrost radikala. Netko je pomislio, da bi slučaj Sejdić-Finzi mogao dokinuti načelo konstitutivnosti u BIH. I da će u ime načela ispravke  manje nepravde dopustiti uvođenje velike nepravde – brisanja načela konstitutivnost. Kako slatko promišljanje. Na razini trogodišnjeg djeteta.
No znaju li SDP i DF što zapravo traže i da bi ovakvim rješenjem te stranke nestale s političke scene? Evo nek nametnu to rješenje kompletna dva mandata što se nas tiče.
Zamislimo BIH sastavljenu od građana i države. Tko bi činio prvu vladu takve zemlje? Što bi se dogodilo s političkom scenom u Bošnjaka? Hrvata? Srba?  Bi li se pluralizirala ili etnički orkupnila  i posljedično zbrisala sa scene ovakve stranke? SDA bi zbrisao sve bošnjačke stranke, SNSD sve srpske, a HDZ sve hrvatske. Jel takvu BIH DF i SDP žele?
Umjesto dakle da podrže načela federalizma, kako bi se BIH relaksirala i kako bi splasnuo nacionalizam, posljedično porastao i pluralizam, mudraci iz SDP-a i DF-a, svjesni da još do kraja nisu uništeni, traže potpuno samouništenje. Koje li gluposti. I to bi vodilo državu?
Bilo bi dobro da ih konačno netko zamoli da promijene službena imena stranaka u recimo “Samo Desno Papci, ili Deeflijska fronta, budući da su svojim imenima uzurpirali istinskoj tolerantnoj BH ljevici da pokuša pronaći novo rješenje za zemlju i ojačati dijalog među svim narodima i građanima u BIH.
Osim toga, ove stranke već su dva puta sudjelovale u kršenju Ustava BIH. I nije jasno gdje su tužbe Tužiteljstva BIH za protuustavno djelovanje, urušavanje međunacionalnih odnosa i  podrivanje sigurnosti zemlje?
Poskok.info