Published On: Čet, ožu 17th, 2022

ŽIVOT POSLIJE KOEFICIJENTA 2.0: Građani čekaju vizu za odlazak iz Sarajeva

Kako je zabilježio fotoreporter portala Klix.ba, ispred zgrade Veleposlanstva Njemačke u BiH bila je velika gužva jer su mnogi čekali svoju “kartu za bolje sutra”. Istovremeno u zgradi Delegacije EU bh. politički lideri pod budnim okom zvaničnika EU i SAD-a ponovo traže minimum kompromisa za izmjene Izbornog zakona.

Brojni bh. građani su izmoreni tegobnom situacijom u zemlji koja traje već tri desetljeća, a koju su proizveli domaći političari, i više ne žele čekati već kreću trbuhom za kruhom, ali i životom u normalnom ambijentu.

U Njemačkoj je 1. siječnja 2021. godine stupilo na snagu Pravilo koje predstavlja produžetak aktualno važećeg tzv. Pravila za Zapadni Balkan.

Time je Savezna vlada Njemačke omogućila da državljani Albanije, BiH, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije imaju privilegiran pristup njemačkom tržištu rada. To i dalje važi za svaku vrstu zaposlenja, neovisno o tome da li je kvalifikacija priznata.

Produženje navedenog Pravila važi zaključno s 2023. godinom, piše u obavijesti na službenoj stranici Veleposlanstva Njemačke u BiH.

Također, Veleposlanstvo je objavila i da je od 1. ožujka na snazi novo pravilo. Prema njemu, otvorena je lista za registraciju termina u svrhu podnošenje zahtjeva za vizu i ta lista se neće više zatvarati kao što je to bio slučaj do sada.

Sve registracije na listi će biti ubačene u računalni generator gdje će se po principu izvlačenja izabrati tko će u travnju 2022. dobiti termin svrhu podnošenja zahtjeva za vizu.

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Thomson
Thomson
2 mjeseci prije

Malo bi njima bio I koeficijent4 kako su sposobni 😂

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Cijenim da su to oni koji sve donedavno nisu imali “rezervnu domovinu”. E pa odsada će je imati.

SelimXy
SelimXy
2 mjeseci prije

Hrvati gotovo nestali u Bosni, zato je zakmečao a de ze. Neće imati 50k glasova za par godina

"Turci-seldžuci i domaći izdajnici"
"Turci-seldžuci i domaći izdajnici"
Šta ti kažeš na ovo?  SelimXy
2 mjeseci prije

To su tviji mokri snovi,od popisa u BiH fali 900000 građana,pogodi osmicinom matematikom koji su??A sad Bošnjaci i Srbi polako dobijaju vize pobrojaćemo se za koju godinu.Hrvati se već zakućili….

Izmetbegović
Izmetbegović
2 mjeseci prije

U Hercegovini fali ceste za auta i ljude, tvornica ima viška, posla ko u priči.. Mošnje crno vam se piše.. 😁 Crne mošnje😁