Published On: Pet, kol 18th, 2017

Život nakon afere: Gdje je danas Monica Lewinsky?

Prije 19 godina tadašnji predsjednik SAD-a Bill Clinton (70) priznao je da je imao ljubavnu aferu sa svojom neplaćenom stažisticom Monicom Lewinsky. Tad 22-godišnja Monica svojim je svjedočenjem izazvala golemi skandal.

Te 1998. godine 49-godišnji Clinton mnogo je puta, čak pred istražnim tijelima, negirao ikakvu vezu s ‘tom ženom’, kako ju je tada nazivao. Gotovo je sedam mjeseci tvrdio da seksualnih odnosa nije bilo da bi na kraju priznao kako ipak je.

Nisam htio lagati, ali sam svoju obitelj htio sačuvati od sramote“, rekao je tada Clinton kojeg je afera gotovo stajala mjesta predsjednika, što zbog skandala, što zbog laganja pod prisegom.

Rekao je kako se s Monicom nalazio po sobama u Bijeloj kući, i kako je uvijek bila riječ samo o oralnom seksu. Lewinsky je na nagovor prijateljice sačuvala plavu haljinu prekrivenu Clintonovim sjemenom, time je htjela pojačati svoj kredibilitet i obraniti se od napada da laže.

Billova supruga Hillary Clinton (69) cijelo je vrijeme stajala po strani. Saznalo se da je mnogo puta tijekom suprugovih indiskrecija čak bila prisutna u Bijeloj kući, a ne nužno na putovanjima.

Tijekom Clintonovih istupa stajala je uz njega, ali uvijek dostojanstveno i u tišini, bez davanja izjava. Time je, kažu upoznati, htjela spasiti brak, ali i zaštititi tada maloljenu kći Chelsea. Tek kada se i sama kandidirala za predsjednicu SAD-a je počela davati izjave.

Nije mi žao što sam stajala uz Billa. Doslovno i figurativno. Isplatilo se spasiti naš brak i uložiti u budućnost“, rekla je Hillary.

Monica, kći njemačkih Židova koji su od nacista prvo pobjegli u El Salvador, a onda u SAD, rekla je kako je s Clintonom između 1996. i 1997. u Bijeloj kući devet puta imala odnose. Monicina majka, spisateljica Marcia Lewis, navodno je godinama ljubovala s opernim pjevačem Placidom Domingom pa su mediji insinuirali da sve žene iz obitelji ‘vole biti ljubavnice’.

U intervjuu s Barbarom Walters 1999. Monica se ispričala obitelji Clinton zbog nanesene štete, te je rekla kako nije dobro promislila svoje postupke.

U svijetu sam poznata zbog nečega što nije nimalo laskavo, oralnog seksa“, rekla je tada.

Nakon skandala, u Kaliforniji je dizajnirala torbice i promovirala preparate za mršavljenje. Gubitak kila bio joj je posebno važan jer su je krajem devedesetih mediji prozivali ‘bucmastom ljubavnicom’.

Od tada je izgubila dvadesetak kilograma. Odselila se 2005. u Englesku i završila psihologiju. Danas je aktivistkinja koja se bavi problemom ‘bullyinga’ među mladima i predaje na fakultetu.

Nema muškarca jer ona voli Billa. Sutra bi se opet s njime spetljala da može. Zato i nema djece, a privatan život ne skriva, nego ga nema“, tvrde njezine poznanice.

Od afere, Lewinsky nije imala niti jednu dulju vezu.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>