Published On: Čet, velj 14th, 2013

ZIJAD TURKOVIĆ OBRATIO SE SUDU BiH: Bando korumpirana! Svi ste gotovi…

zijad turkovic sudjenjeNa Sudu BiH danas je nastavljeno suđenje Zijadu Turkoviću i grupi čiji pojedini članovi se terete za više monstruoznih likvidacija, međunarodnu trgovinu drogom, pljačku 2,5 miliona maraka iz sarajevskog aerodroma, otimanje dionica fabrike čarapa ‘Ključ’ i pranje novca. Pogledajte video sa suđenja!

 
Zijad Turković je danas nastavio sa brojnim uvredama i pritiscima kojih ovoga puta nije poštedio niti predsjednika sudskog vijeća Izu Tankića.
Prvo se obrušio na tužioca Olega Čavku nazvavši ga “korumpiranom pticom”.
– On je gotov, bit će podignuta optužnica protiv njega (op.a. Turković pokazuje na Čavku). Ostavio sam mu jedno mjesto kod mene u pritvoru! Vi ste banda korumpirana – vikao je Turković ne obazirući se na upozorenja sudije Tankića, prenosi Avaz.
Nakon toga Turković se počeo ozbiljnim i prijetećim glasom obraćati sudiji Tankiću.
– Vi časni i pošteni! Sudiće se i vama i vašim kolegama, vidjećete. Ja bih se ubio da sam na vašem mjestu, tu mantiju (op.a. togu) bih bacio u smeće! Da znate da i vama i Diani (op.a. tužiteljica Diana Kajmaković) čuvam mjesto kod mene – histerisao je Turković dok ga je specijalac vezanog izvodio iz sudnice.
Turkovićev branilac Fahrija Karkin uputio je molbu sudiji Tankiću da optuženog vrati u sudnicu što je sudija kategorički odbio. Karkin je kazao da je njegov klijent diskriminisan u ovom procesu, te je najavio da će on biti prvi svjedok odbrane.