Published On: Uto, ruj 28th, 2021
#3rd |

Žestoko na početku: Zasjeda mostarsko Gradsko vijeće

Inicijativa za izmjenu Statuta Grada, komunalni red, pozajmica Mo-parkingu, informacija o prilagođenosti gradskih institucija i ustanova invalidima, izvještaj o realizaciji programa Gradskog vijeća za 2021. godinu, odluka o načinu i postupku davanja u zakup poslovnih prostora Grada Mostara te imenovanje gradskog izbornog povjerenstva naći će se, između ostalog, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća grada Mostara.

Sjednica je počela tako da je voditelj Odjela društvenih djelatnosti Božo Ćorić u ime gradonačelnika zatražio da se zbog dorade povuče odluka o komunalnom redu i o davanju u zakup gradskih poslovnih prostora.

Pojedini vijećnici su se požalili da su materijale o imenovanjima u povjerenstva dobili tek uoči sjednice.

”Dotakli smo dno”, rekao je vijećnik Arman Zalihić poručivši kako je sramota da su radne materijale dobili uoči sjednice i da su imena u povjerenstvima već odlučena od strane vladajućih.

Predsjedatelj Gradskog vijeća Salem Marić rekao je kako se ne mogu materijali dostavljeni kad su i trebali i da nisu mogli biti dostavljeni ranije.

”Ne mogu se složiti da je ovo dno dna. Jer kad mislite na to dno mislite na rukovodstvo Gradskog vijeća i molim vas da birate riječi”, rekao je Marić zamjerivši Zalihiću da se protivi samo kad su kadrovska imenovanja u pitanju.

Potom mu je Zalihić odgovorio da krši poslovnik i da Vijeće koristi za stranačko djelovanje.

Uoči sjednice, vijećnik HRS-a Silvio Bubalo, rekao je kako očekuje da će sjednica biti prekinuta.

Rekao je kako su u materijalima koje su dobili vijećnici ne slažu s onim što je dogovoreno na klubovima naroda.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x