Published On: Čet, lis 10th, 2019

ŽESTOKE BORBE Kurdi uništili četiri turska tenka, ubijeno 14 turskih vojnika

U tijeku su žestoke borbe između turskih trupa i boraca sirijskih demokratskih snaga u selima na granici između dvije zemlje, priopćio je danas kurdski dužnosnik.

Turska je danas proširila ciljeve djelovanja, a Kurdi tvrde da su uništili četiri turska tenka.

“Žestoke borbe se nastavljaju dok turske snage pokušavaju ući u sela na granici”, rekao je Mavran Kamišlo, glasnogovornik Sirijskih demokratskih snaga, organizacije pod vođstvom sirijskih Kurda, prenosi Reuters.

Tursko ministarstvo obrane priopćilo je da su snage Turske proširile ciljeve djelovanja drugog dana ofanzive protiv kurdske milicije na sjeveru Sirije.

Kako javljaju turski mediji, dva sirijska sela u pograničnom području su “očišćena od terorista”.

Kurdske postrojbe su uzvratile, pa je tako u sukobima kod grada Ras al-Ayin ubijeno 14 turskih vojnika.

Mediji prenose da Kurdi tvrde da su uništili četiri turska tenka na ulazu u Tel Abiyad, pri čemu je stradalo pet vojnika.

Kurdski borci su otvorili vatru sa svojih pozicija blizu sirijskog grada Ras al-Ayin, na što je turska artiljerija uzvratila.

Ras al-Ayin je prvi sirijski grad koji su turske oružane strane gađale, nakon što je Ankara pokrenula operaciju na sjeveru Sirije, u namjeri, kako tvrdi, da stvori sigurnu zonu, u koju bi mogle da se vrate sirijske izbjeglice, javlja Sputnjik.

Turske trupe i njihovi sirijski pobunjenički saveznici ušle su u srijedu na sjeveroistok Sirije, čime je počela turska invazija.

Ranije su turski ratni zrakoplovi i artiljerija gađali položaje kurdskih boraca u prekograničnoj vojnoj operaciji, samo nekoliko dana nakon što su se američke trupe povukle iz tog područja.

Mediji izvještavaju da je tijekom jučerašnjeg dana stradalo 15 civila.

Turska invazija naišla je na oštre osude u svijetu./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare