Published On: Ned, pro 9th, 2018

KOMŠIĆEV SAVJETNIK ZA MEDIJE NAPAO MESIĆA, PUSIĆKU I BANCA: Previše se miješate u BIH pitanja a sad je počeo i Plenković

Savjetnik za medije člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića  Nihad Habibi, reagisao je krajem ove hefte  na priopštenje Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH koje se oglasilo u povodu otvorenog pisma trojice bivših visokih predstavnika u BiH, Paddyja Ashdowna, Carla Bildta i Christiana Schwarz-Schillinga.

Habibi je je za Radio Sarajevo naglasio da “su godine i godine javnog miješanja Mesića, Pusić, Banca. Čička, i niza novinara i medija iz Hrvatske, poput Dežulovića, Ivančića, Borisa Pavelića, očigledno doveli do toga da se smatra kako o  BiH svatko u RH ima pravo pričati što hoće.

Nejasan nam je ovaj Hebibovićev stav. Naime, u eri demokracije normalno je da danas svatko priča što hoće, pa tako u RH političari ako žele mogu govori o stanju lopoča u Brazilu kao što i Bošnjaci, ako žele mogu donijeti rezoluciju o osudi genocida u Armeniji ili osudu progona Kurda u Turskoj, dakle sve je stvar volje. Mlađahni frontlija Nihad Habibi tako ne misli. On misli slično kao i SDA. Da je Bosna nešto kao Turska, i da će samo oni, raja s Poljina , i njihove akindžije propisivati što se smije reći:

“Komšićev izbor je samo povod, a ne uzrok smatra Habibi. Uzrok se može tražiti u želji određenih krugova u Zagrebu da ostvare ključni i dugoročni ekonomsko-politički utjecaj na sva događanja u BiH, te da bar dio BiH tretiraju kao jednu vrstu svoje ‘kolonije’, unaprijed računajući da je drugi dio BiH već pod takvim utjecajem druge države. Ako Vas ovo kojim slučajem podsjeća na žal za Cvetković-Maček planom, moguće je da ste i u pravu“, kazao je Habibi za Radio Sarajevo.

Inače, Željko Komšić, slabo to ljudi u RH znaju, svojedobno se provalio izjavom u kojoj je bio razvidno da Cvetković-Mačeka smatra jednom osobom.

Od tada stalno ponavlja tu frazu ne bi li se to nekako zaboravilo. Inače Habibi ne govori zašto bi briga RH nakon činjenice da proturske partije u BIH otimaju hrvatskom narodu u BIH ustavne pozicije u vlastitoj im zemlji bila nešto zbog čega RH ne bi smjela reagirati. I kako utjecaj Hrvata u BIH može biti vanjski utjecaj kad je BIH i hrvatska zemlja? U čijoj Komšić sjedi fotelji nego u hrvatskoj? Otimati hrvatske fotelje i ogorčenost Hrvata na tu činjenicu nazivati željom za kolonizacijom zemlje može samo netko tko ima elementarni problem s logikom. Nije li Komšićeva uzurpacija hrvatske pozicije upravo to – klasični čin neokolonijalizma? Ono o čem je svojedobno govorio Davutoglu?Bi li reagirala Turska da Srbi i Hrvati u BIH otmu ključne pozicije Bošnjacima? Preglasavanjem? Recimo da Srbi izaberu bošnjačkog potpredsjednika u RS-u? Da Hrvati u RH nametnu Bošnjacima predstavnika u Sabor bi li tada to bilo pojašnjeno rječima “po istom zakonu do sad su birani legitimni Bošnjaci pa se niste bunili”

Upitan za razloge žestoke reakcije Zagreba na istup trojice bivših visokih predstavnika i veterana međunarodne politike, te da li je međunarodna zajednica, zapravo, demaskirala namjere Hrvatske, Hebibović je dodao:

“Ta agresivnost i bahatost ide do te mjere da pojedince koji ukazuju na svu štetnost takve politike dijela vlasti u Hrvatskoj, počinju najprimitivnije vrijeđati. Za sada, samo BiH ima problem sa takvom politikom, ali uskoro će ga imati i međunarodna zajednica, pogotovo Europska unija i Sjedinjene Američke Države, i to iz jednostavnog razloga – remete planove međunarodne zajednice za cijelu regiju“, zaključio je Habibi u izjavi za Radiosarajevo.ba.

 

Habibi je svojevremeno imao i zapažen nastup na HRT-u. Podsjećamo, ovaj čovjek je slika majorizacije nad Hrvatima u BIH. On danas u Komšićevom uredu jede hrvatsku plaću. Hrvati i Hrvatska stoga, prema mišljenju Habibija morali bi šutjeti na to. Možda bi i mi to mislili da smo oteli bošnjačko a da Bošnjaci na to lude?

 

Napomena: Tekst je napisan u sklopu Poskokove škole ljudskih prava i aktivizma i financiran je od strane tajne ruske obavještajne službe. Plus je malo i Dodik uletia.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare