Published On: Sub, ruj 24th, 2022

Ženu je 2019. ugurao u gepek i mlatio utezima po glavi, a uskoro će na slobodu

U VELJAČI 2019. godine Mihaelu je pred djecom na ulici premlatio bivši suprug, po zanimanju teolog. Život su joj spasili slučajni prolaznici jer ju je nasilnik udarao utezima po glavi.

Mihaela je imala 13 šavova na glavi, frakturu lubanje, ranu i podljev ispod oka i potpuno smrskanu desnu šaku, a policija je slučaj kvalificirala kao pokušaj ubojstva.

Tada je sve ispričala emisiji Provjereno, a sada se boji da bi sve moglo krenuti ispočetka. Naime, njen bivši suprug uskoro će, kaže, na slobodu i poručuje, tvrdi ona, da će dovršiti ono što je započeo. To je danas objavila Ivana Paradžiković kojoj se Mihaela javila.

Bivši suprug teolog ju je ugurao u gepek i onda mlatio utezima po glavi

Evo što je ispričala žena u emisiji Provjereno.

“Nije prestajao, bez obzira na to što sam vikala ‘upomoć’, molila da prestane, govorila da boli. Udarao je, udarao i u jednom trenutku me ugurao u gepek. Glava i tijelo su mi bili u gepeku, a noge su virile van. Nije me ugurao u gepek s ciljem da me negdje odveze. Nakon što me u njega ugurao, nastavio me po glavi mlatiti s tim utezima”, izjavila je za Provjereno 26-godišnjakinja koju je pred dvoje maloljetne djece umalo ubio bivši muž koji je neko vrijeme razmišljao i o svećeničkom pozivu. Naime, on je proveo tri godine u sjemeništu te je završio teologiju.

“Nije me gurao u prtljažnik da me odveze”

Ivković je imala 13 šavova na glavi, frakturu lubanje, ranu i podljev ispod oka i potpuno smrskanu desnu šaku, a policija je slučaj kvalificirala kao pokušaj ubojstva.

Stravični događaj odvio se ispred zgrade u kojoj je Ivković živjela, i to u automobilu u kojem su sjedili dječaci stari 3.5 i 1.5 godina.

“Stariji sin se uznemirio i vrištao. Ja sam u tom trenutku doživljavala udarce po glavi. Nisam uopće uspjela doživjeti u kojem su oni stanju. Meni se tek kasnije počelo slijegati što se zaista dogodilo. Djeca su gledala dok me mlatio ispred auta, a kad me mlatio u gepeku, samo su čuli moje vriskove. Pokušavala sam se zaštititi dok me mlatio po glavi i on je u tom trenutku zamahnuo i smrskao mi ruku. Doktor je rekao da nema smisla operirati prste kao prste jer su kosti smrskane, nego su mi ugrađene šipke i šest tjedana mi ruka mora biti u gipsu, a onda ćemo vidjeti kakva će biti funkcionalnost ruke”, rekla je Mihaela.

Mihaela tvrdi da je cijeli napad trajao nekoliko minuta te da se prije toga nisu svađali niti išta ružno rekli.

“On je ciljao glavu”

“Rekao mi je da mi ima za vratiti dječju robicu koja je ostala kod njega. Otvorio je gepek, izvadio vrećicu s robicom. Ja sam se okrenula od njega i krenula natrag prema zgradi i stanu. Počeo je vikati za mnom: ‘Hej, čekaj, imam još jednu.’ Ja sam se okrenula i vidjela da drži još jednu vrećicu u ruci. On je njome zamahnuo i udario me po glavi. Nakon tog prvog udarca samo je nastavio udarati”, nastavila je s pričom te dodala da su u vrećici bili utezi koji se stavljaju na šipke na spravama za vježbanje.

“Ja nemam udarce po leđima, ramenima, nogama. On je ciljao samo glavu i, s obzirom na to da je imao utege u vrećici i da me namamio, vidi se da je sve isplanirao. Također, nije mi uplatio alimentaciju za djecu taj mjesec, po čemu se također vidi da je planirao ubojstvo”, smatra žrtva napada.

Pomogla dva mladića

26-godišnjakinju su spasili slučajni prolaznici koji su zaustavili pokušaj ubojstva.

“Naišli su neki dečki. On me još jednom udario i trznuo se, okrenuo se i dečki su ga, kad su vidjeli da on ne namjerava stati, fizički udaljili od mene, što sam ja iskoristila za bijeg i pobjegla pred ulaz”, rekla je Mihaela.

Susjed je pozvao Hitnu pomoć, a Mihaela, kojoj su govorili da se smiri, samo je molila da nađu njezinu djecu. Bivši muž koji ju je napao uhićen je na području Osječko-baranjske županije.

DORH: Namjeravao je ubiti suprugu

I DORH se tada oglasio.

“Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona. (6. 2. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 31. siječnja 2019. oko 17:20 sati u Zagrebu, na parkiralištu ispred stambene zgrade u Ulici Dobrovoljačke oružane skupine ban J. Jelačić, nakon što je prethodno svoje dvoje maloljetne djece (2015. i 2017.) smjestio u svoj osobni automobil, otvorio prtljažnik automobila iz kojeg je izvadio vrećicu s dječjom odjećom i dao svojoj supruzi. Potom je supruzi rekao da ima za nju još jednu vrećicu koju je držao u ruci omotanu oko desne šake, a u kojoj je bio nepoznati tupo-tvrdi predmet, te je, u nakani da je usmrti, prišao joj i više puta je udario po glavi tim predmetom uslijed čega je oštećenica pala na tlo. Osnovano se sumnja da je okrivljenik nastavio udarati svoju suprugu  i dok je ležala na podu, a kad je podigla desnu ruku da bi se obranila od udaraca, više ju je puta udario tim predmetom u predjelu desne podlaktice i šake, a zatim ju je podigao s tla i ugurao u prtljažnik vozila tako da je glavom i gornjim dijelom tijela bila u prtljažniku, nakon čega ju je nastavio udarati istim predmetom po tijelu, ne obazirući se na činjenicu da se u vozilu nalaze i djeca.

Okrivljenika su u daljnjoj namjeri spriječili građani, što je žrtva iskoristila i pobjegla u obližnju stambenu zgradu.

Opisanim postupanjem okrivljenik je žrtvi nanio teške tjelesne ozljede (fraktura lubanje, frakture kosti dlana i frakturi prsta šake), a ujedno je ugrozio pravilan psihofizički razvoj svoje djece.

Sudac istrage prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i okrivljeniku odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja postupka”, stoji u priopćenju DORH-a.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
HR🇭🇷HB
HR🇭🇷HB
2 mjeseci prije

STOP nasilju nad ženama 🆘