Žena u Italiji rodila potpuno zdravu bebu iako je bila zaražena korona virusom

Pacijentica nije bila teško bolesna, ali neki simptomi su nas nagnali da je ipak testiramo i da zatražimo konzultaciju s infektološkim timom. Rezultati testa su stigli ubrzo i pokazali su da žena ima korona virus, kažu liječnici…

Žena pozitivna na korona virus rodila je zdravu kćer u talijanskom gradu Massa. Bebu su testirali čim se rodila i test se pokazao negativnim. Talijanka je par dan pred porođaj pokazivala simptome korona virusa.

– Mama je hospitalizirana u odjelu za zarazne bolesti – rekao je doktor Roberto Marrai, voditelj epidemiološkog odjela.

– Pacijentica nije bila teško bolesno, ali neki simptomi su nas nagnali da je ipak testiramo i da zatražimo konzultaciju s infektološkim timom. Rezultati testa su stigli ubrzo i pokazali su da žena ima korona virus. Zbrinuli smo je u odjel za zarazne bolesti i sam porođaj se odvijao pod velikim osigranjem. Sve se odvijalo garantirajući sigurnost ostalih pacijenata i našeg osoblja, kojem se ovim putem zahvaljujem na maksimalnoj profesionalnosti i dobro odrađenom posli. Porođaj je trajao sedam sati i beba se rodila zdrava – rekao je talijanski liječnik, piše 24sata.hr.

– Opstetičari Elisa Bruschi i Franscesco Vitale te ginekologinja Giovanna Casilla su dio vrhunskog tima koji su porodili zdravu djevojčicu – dodao je Marrai.

U Italiji je trenutno zaraženih 10.149, umrlo je njih 631. Talijanska vlada odlučila se za drastične mjere kako bi spriječila širenje virusa, kompletna zemlja je u karanteni, ljudima su ograničili kretanje, a kazne za kršenje propisa su 200 eura i do tri mjeseca zatvora.

 

more recommended stories