Published On: Pon, lis 29th, 2018

Žena se raznijela u centru Tunisa. Ranjeno osam policajaca i jedan civil

TUNIS – Žena stara tridesetak godina raznijela se u centru tuniškog glavnog grada Tunisa u ponedjeljak ranivši devet osoba, među kojima osam policajaca i jednog civila u „terorističkoj eksploziji”, kako ju je okarakterizirao ministar unutarnjih poslova.

Svjedoci su opisali eksploziju na aveniji Habiba Bourguibe gdje je policija štitila područje koje se nalazi u blizini gradskog znamenitog Nacionalnog kazališta.

Mogla su se čuti vozila hitne pomoći koja su jurila na mjesto događaja.

„Bio sam ispred kazališta i čuo snažnu eksploziju”, rekao je Reutersu svjedok Mohamed Ekbal bin Rajib.

Tunis, koji je snažno ovisan o turizmu, pojačao je mjere sigurnosti nakon niza militantskih napada usmjerenih na turiste što je gotovo uzrokovalo kolaps sektora turizma prije tri godine.

U studenom 2015., 12 pripadnika predsjedničke garde ubijeno je u napadu u Tunisu. Više od 59 turista je ubijeno u dva napada, jednom na nacionalni muzej Bardo, a u drugom na hotel u obalnom gradu Susi.

Kasnije nije bilo napada tih razmjera, ali je gospodarstvo i dalje u problemima, a vlasti zabrinjavaju militanti koji su smješteni u susjednoj Libiji.

Tunis je jedna od nekoliko arapskih demokratskih zemalja i jedina zemlja koja je odbacila autokraciju za vrijeme Arapskog proljeća 2011. bez izazivanja velikih nemira ili građanskog rata.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare