Published On: Sri, ruj 20th, 2017

ZEMLJOM MU HODAJU DŽIHADISTI, ON ŠPIJA ZAGREB: Dužnosnici iz Hrvatske prisluškivani su po zakonu zbog ekonomije


Ako ikada ISIL u BIH proglasi Kalifat, Mektić bi svakako trebao dobiti jednu poveću ulicu u njemu. Naime ovaj čovjek niti približno energije ne troši na otkrivanje onog o čemu svi govore samo on negira. Dapače ogromnu energiju troši da dokaže svijetu kako simpatizera ISIL-a u BIH nema.  U slobodno vrijeme kad ne lovi takve, a ne lovi ih uopće, špijunira centre nekih EU zemalja koje se usude o džihadizmu nešto pričati. Možda će uskoro i Zemana?
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas da je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, u skladu sa zakonima i Ustavom BiH, prisluškivala određene dužnosnike iz Hrvatske isključivo s ciljem zaštite ekonomskih interesa BiH i njezinih građana.

“Sasvim je legalno i legitimno pravo svake zemlje, pa i BiH, da štiti sve svoje interese i interese građana BiH. Prema tome, institucije BiH, ali i niže razine vlasti, dužni su da štite te interese”, rekao je Mektić novinarima u Sarajevu.

Naveo je kako su OSA i sve druge sigurnosne agencije u BiH dužne štititi i ekonomske interese BiH i da zaštite BiH od nelojalnih, nekorektnih napada koji mogu utjecati ili ugroziti ekonomske temelje BiH i da joj nanesu ekonomsku štetu, kao i njezinim građanima.

Navodeći kako to rade i druge zemlje u Europi i svijetu, pa tako i sigurnosne institucije BiH, Mektić ističe da interese BiH i njezinih građana i zaštitu od “nečijih profiterskih namjera” institucije sigurnosti u BiH provode u skladu sa zakonima i Ustavom BiH.

“Sve do čega smo došli i što smo saznali u vezi s ovom aferom o kojoj su pisali portal Žurnal i list Nacional, poduzimali smo u skladu sa zakonom i Ustavom BiH, štiteći njezin ekonomski interes i ne dozvoljavajući podrivanje ekonomskog sustava unutar BiH. To ćemo raditi i dalje, na legalan i zakonski način”, poručio je Mektić.

Prema njegovim riječima, privatni interesi “udarili su na cjelokupne interese BiH i to se mora spriječiti”.

“Da li će to smetati pojedincima i grupama u BiH koji su se našli u svemu ovome, kao i nekima iz neke druge zemlje, to nas ne zanima. Nas obvezuje interes građana i nećemo raditi ništa protiv ekonomskih interesa drugih država”, kaže Mektić.

Smatra kako je “sada jasnije zašto su neki strani dužnosnici i političari u posljednje vrijeme loše govorili o BiH”.

“Sada o tome definitivno mnogo više znamo i sve informacije ćemo dostaviti ključnim institucijama izvršne, zakonodavne i drugih nadležnih vlasti u BiH, jer nije na sigurnosnim agencijama da poduzimaju odgovor prema drugim državama, nego to na osnovu validnih i točnih informacija treba raditi ključne institucije svake zemlje, pa tako i BiH”, rekao je ministar sigurnosti BiH.

Srna podsjeća kako je list Nacional objavio ranije da OSA vodi specijalni rat protiv Hrvatske, njezinog premijera Andreja Plenkovića i vanjske politike hrvatske Vlade, ali i hrvatskog naroda u BiH, navodeći da je imao uvid u više tajnih izvještaja ove agencije.

“OSA bi nominalno trebala štititi interese BiH, uključujući sva tri konstitutivna naroda u toj zemlji. Međutim, izvještaji te službe bude ozbiljnu sumnju u to da nije uvijek tako, već se OSA zloupotrebljava za afirmaciju političkih interesa i agende predsjednika SDA i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića. OSA nije jedina institucija u BiH kojoj se pripisuje da se, u najmanju ruku povremeno, zloupotrebljava za političke interese jedne stranke i jednog naroda”, navedeno je u tekstu pod naslovom “Špijuni iz BiH prisluškuju, prate i tajno nadziru hrvatske političare i poduzetnike”.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>