Published On: Sun, Aug 6th, 2017
#3rd | By Desk

Željko Pervan nasmijao, a Psihomodo pop ”razvalio” West Herzegowina Fest

15. WHFest završen je nastupom komičara Željka Pervana te koncertom benda Psihomodo pop

Najbolji bend ovogodišnjeg, 15. po redu, West Herzegowina Festa u Širokom Brijegu je Harvo Jay iz Osijeka.

>> G A L E R I J A    F O T O G R A F I J A <<

Najboljim filmom proglašen je ”Zovem se Adnan i neću vas raznijeti” redatelja Adnana Smajića iz Banja Luke, a nagradu za najbolju kratku priču osvojio je Branislav Banković iz Mladenovca u Srbiji za priču ”Letnji san Živomira stolara”. Drugu nagradu osvojio je Ernad Osimć iz Brčkog s pričom ”Univerzitetski mačak” dok je priča ”Posjeta”, koju je napisala Tanja Milutinović iz Beograda, osvojila treće mjesto.

Najbolji stajling ima bend Sunday stories iz Sarajeva.

Najbolji bend nagrađen je snimanjem pjesme u Muzičkom centru Pavarotti te snimanjem spota, a najbolji styling glazbenika nagradio je Levi’s. Nagradu za najbolji film osigurao je Eronet dok je pokrovitelj književnog dijela festivala portal Bljesak.info.

Naime, u službenom dijelu festivala predstavilo se deset bendova, prikazana su 23 filma, a u književnom djelu za nagradu su se borila 32 autora.

Glazbeni žiri ove godine činili su Saša Antić, pjevač TBF-a, Miljenko Puljić, koncert majstor Simfonijskog orkestra Mostar te kritičari Hrvoje Horvat i Zlatko Gall.

U filmskom žiriju bili su su Dragan Bjelogrlić, beogradski glumac, Đelo Hadžiselimović, poznato TV-ime, Dragan Komadina, umjetnički direktor HNK Mostar te glumica Maja Zećo, a o najboljim kratkim pričama odlučio je žiri kojeg su činili hercegovačka književnica Martina Mlinarević Spota, Tanja Mravak, spisateljica iz Sinja te beogradski pisac Đorđe Miketić.

Festival je završen nastupom komičara Željka Pervana te koncertom benda Psihomodo pop, a u tri festivalske večeri kao gosti nastupili su Detour, Jinx te TBF. Ovogodišnji festival obogaćen je i programom Silent Disco, a posjetitelji su mogli uživati i u Jäger-zoni.