Published On: Sri, pro 16th, 2015

ŽELJKO KOMŠIĆ: Ako Suljagiću ličim na Lagumdžiju, očekujem da i o meni napiše knjigu

Nakon što je Željko Komšić objavio otvoreno pismo članovima DF u kojem je zatražio da stranačka tijela isključe iz članstva Emira Suljagića i Reufa Bajrovića, Predsjedništvo DF-a je prihvatilo zahtjeve svog predsjednika.  Osim isključenja Bajrovića i Suljagića, ostavku na mjesto sekretara DF-a podnio je i Sifet Podžić.Emir Suljagić je u razgovoru za Klix.ba rekao kako se Komšić ponaša kao i Lagumdžija i da će već u listopadu doživjeti njegovu sudbinu.

“Kad već Emir Suljagić kaže da se ponašam kao Zlatko Lagumdžija onda očekujem da i o meni napiše knjigu”, prokomentirao je Komšić optužbe Suljagića.

Komšić kaže i da se sukob unutar DF-a nije mogao riješiti ni na jedan drugi način osim isključenjem Suljagića i Bajrovića i ostavkom Podžića.

Ipak, Komšić dodaje da je DF odlaskom Suljagića i Bajrovića samo jači. Na pitanje što posebno zamjera Suljagiću i Bajroviću, Komšić kaže da je o tome sve rekao u otvorenom pismu upućenom članovima DF-a i bh. javnosti.

Sifet Podžić je podnio ostavku, ali još uvijek ostaje član DF-a i izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. Komšić kaže da s Podžićem nije razgovarao o njegovoj budućnosti unutar DF-a.

“Nisam razgovarao s njim o njegovim planovima. Mandat u Domu naroda PS BiH je njegov osobni i ne znam što će uraditi s njim”, kaže Komšić.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare