Željana Zovko: Ulaskom u Europski parlament želim pomoći i svojoj domovini BiH

Kandidatkinja HDZ-a BiH koja se nalazi na listi HDZ-a Republike Hrvatske za Europski parlament Željana Zovko pozvala je danas birače iz BiH da se registriraju i izađu na svoje prve izbore za Europski parlament.
“Ono što u ovom trenutku želim poručiti hrvatskim državljanima izvan Hrvatske, a na osobit način Hrvatima u BIH, jest kako imaju mogućnosti do sutra se registrirati u najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske. Registracija je preduvjet za ostvarenje prava glasa na izborima za Europski parlament 13. i 14. travnja“, kazala je Zovko
Na pitanja što bi za nju osobno, a i za birače iz BiH, značilo kada bi ušla u Europski parlament, Zovko je kazala kako bi iskoristila svoje diplomatsko iskustvo da putem najviše institucije u EU lobira i za Bosnu i Hercegovinu, a posebice za Hrvate u BIH.
“Program HDZ HR u ovim izborima je omogućavanje prelaska građanima BIH granice bez putovnice i borba za ravnopravnost Hrvata u BIH“, dodala je Zovko
Također je rekla kako očekuje da će apsolutna većina Hrvata izvan Hrvatske svojim izlaskom i opredjeljenjem ukazati povjerenje HDZ-u.
Zovko je na kraju poručila biračima da se registraju i izađu na izbore jer jedino tako mogu imati utjecaj nešto promijeniti, što nitko ne može učiniti umjesto njih. Također ih je pozvala na što veću nazočnost na tribinama HDZ-a na kojima će biti predstavljeni kandidati ove stranke za Europski parlament. Tribine će se održati 5. travnja u Tuzli, dan kasnije u Kiseljaku i 7. travnja u Mostaru. (Fena)
(www.jabuka.tv)