Published On: Sri, svi 8th, 2013

Želite veću plaću? Možda je nemate zbog jedne stvari o kojoj nikad niste razmišljali…

Želite li završiti u direktorskoj fotelji ili na čelu neke kompanije? Jedno istraživanje tvrdi kako za karijeru može biti presudan faktor o kojem možda nikad niste razmišljali.
Naime, istraživanje portala za zapošljavanje The Ladders pokazuje kako kraće prvo ime povećava mogućnosti za veću poziciju u kompanijama, a time i plaću.
TheLadders je testirao 24 parova imena poput primjerice Steve i Stephen, Bill i William, Sara i Sarah – i u svim slučajevima osim u jednom kraće ime značilo je i veću plaću (iznimka je jedino bio par imena Larry i Lawrence).
Stranica je istraživanje napravila na temelju analize podataka svojih gotovo 6 milijuna korisnika, a u obzir su uzete varijable poput industrijskog sektora, razine plaće i lokacije.
Analiza je među ostalim pokazala kako svako dodatno slovo u imenu može u prosjeku smanjiti godišnju plaću za 3.600 dolara!
Koliko znamo, u Hrvatskoj se do sada nije provodilo slično istraživanje. Međutim, možda je zgodno primijetiti da velik broj poslovnih ljudi koji su gostovali u našoj rubrici Karijera tjednaima kraća imena, kao što su npr. Ranko, Davor, Vanja, Hajdi, Ilija, Ana, Bruno, Dean, Iva, Tanja…