Published On: Sub, ožu 5th, 2022

ZELENSKIJ: Razgovarao sam s Macronom i Dudom, uskoro ćemo moći reći našim ljudima vratite se!

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski objavio je još jednu video poruku na svom Facebook profilu.

– Već je deseti dan naše borbe. Iskrena vjera i cjelodnevni posao. Deseti dan i noć se čine kao beskonačno dugi. Beskonačno duga noć koja nam neće dozvoliti da se odmorimo. Danas je subota. Ovaj dan ništa ne znači u ratu. Kao ponedjeljak, četvrtak ili bilo koji drugi dan. Svi su postali isti. Mi i dalje štitimo državu i spašavamo naš narod. Naša država više nema vikende. Nije bitno koliko je sati ili koji je datum. I to će tako biti sve do naše pobjede – rekao je na početku video obraćanja Zelenski.

Istakao je da je kasno sinoć razgovarao s predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom i predsjednikom Poljske Andrzejom Dudom. Kako kaže, njihova komunikacija je konstantna.

– Siguran sam da ćemo uskoro moći reći našim ljudima: vratite se! Vratite se iz Poljske, Rumunjske, Slovačke i svih drugih zemalja. Vrati se, jer nema više opasnosti – rekao je Zelenskij.

Kako kaže, već razmišljaju o budućnosti Ukrajine i svih građana nakon rata. /HMS/

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ritter
Ritter
2 mjeseci prije

Kako bi se “naš” Sejdo volio ovako naslikavati. Sa šljemom, pancirkom, haubicama, motorolom. S mahmurnim pogledom s Ivan planine prema “dragoj” mu hercegovoj zemlji.

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Ritter
2 mjeseci prije

Mislis..da je i ova karikatura od komedijasa..isto alkos ko Sejdo Vočič.. (rece neko..”vrati vočiću glavuču.”)