Published On: Čet, svi 2nd, 2013

Zelene beretke i delegacija iz RS sutra zajedno u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici

Prema najavama organizatora, u Dobrovoljačku bi tog dana trebalo doći 200 osoba iz RS.
To pred sarajevsku policiju ponovo postavlja ozbiljne sigurnosne izazove, jer su i bivši pripadnici ”Zelenih beretki”, također, najavili za sutra polaganje cvijeća.
Glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić izjavio je za agenciju Anadolija da će policijski službenici poduzeti široke mjere osiguranja povodom sutrašnjeg javnog okupljanja. A to se, kako je rekao, odnosi na saobraćajno i operativno osiguranje.
Prema njegovim riječima, pripadnici policije će od ranih jutarnjih sati osiguravati ulicu Hamdije Kreševljakovića kod broja 47 (nekadašnja Dobrovoljačka), kao i okolinu.
“Nadamo se da će sve proći u najboljem redu. Mi smo održali i radne sastanke sa organizatorom. Upoznali smo ih o njihovim pravima i obavezama”, rekao je Nefić.
Kada su u pitanju “Zelene beretke”, Nefić je istakao da će oni, kao i uvijek, položiti cvijeće.
“Ne može se govoriti o nekom kontra skupu, nego će oni u sklopu svojih aktivnosti položiti cvijeće, ali neće biti nikakvih provokacija u odnosu na drugi skup”, kazao je Nefić.
Govoreći o sigurnosnoj situaciji, Nefić je istakao da je, za sada, sve pod kontrolom i da će u policiji poduzeti sve mjere kako bi sigurnosnu situaciju održali pod kontrolom, a skup prošao nesmetano.