Published On: Pet, kol 30th, 2019

Zdravko Mamić odlukom Suda BiH ne može biti izručen Hrvatskoj

Bosna i Hercegovina neće izručiti Zdravka Mamića, savjetnika Nogometnog kluba Dinamo iz Zagreba, Hrvatskoj, koja ga traži po novoj tjeralici Županijskog suda u Osijeku.

Ovu informaciju ekskluzivno doznaje Avaz.ba. Sud BiH je utvrdio da nisu ispunjene pretpostavke da Mamić bude izručen Hrvatskoj ni po novoj optužnici USKOK-a.

Na taj način prihvaćen je i prijedlog Tužiteljstva BiH, koje je na sudskom ročištu prije mjesec dana, pozivajući se na Zakon o međunarodno-pravnoj pomoći, istaknulo da je propisana zabrana izručenja bh. državljana i da nema uvjeta da se Mamić izruči Županijskom sudu.

Prema prvoj optužnici, Mamić je nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, ali je dan pred izricanje presude došao u Međugorje, gdje se nalazi već godinu dana. Na ovu odluku Suda postoji mogućnost žalbe, ali s obzirom na to da se Tužiteljstvo BiH usprotivilo izručenju, Avaz doznaje da će rješenje biti upućeno na ruke ministra pravde BiH Josipa Grubeše. Grubeša se do sada svaki put vodio odlukama Suda BiH.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare