Utorak, 21 svibnja, 2024

Žderko tvrdi da je nepotkupljiv i najavljuje tužbu protiv urednika Dnevnik.ba.

Must Read

Čovjek koji jede na račun Elektre, Žderko B. Nelegalni  počeo je koristiti tipične diktatorske manire. Imenovan diktatom, ne demokracijom, on najavljuje tužbu protiv onih koji se usude slobodno misliti te će tako na sudu potražiti “federalnu pravdu” onu istu po kojoj je lutak poput njega imenovan na funkciju predsjednika Federacije i to protiv Milana Šutala, glavnog urednika portala Dnevnik.ba i jednog od zadnjih preostalih medijskih stupova obrane hrvatskog pitanja u BIH a sve zbog Šutalove izjave u Dnevniku BHT-a da Budimirova ostavka ima cijenu, te da on, “prema informacijama kojima raspolaže traži konkretne stvari da ostupi s dužnosti”. Budimir je u intervju mostarskom Dnevnom listu izjavio kako se neće povući s dužnosti te da se njega ničim ne može kupiti.

Mada se u javnosti nastoji predstaviti kao visokomoralna osoba, i nepotkupljiv političar samo činjenica da je pristao biti izabran za predsjednika F BiH na nezakonit način i suprotno izbornoj volji svojih sunarodnjaka i ogromne većine hrvatskih zastupnika u federalnom parlamentu govori koliko je Budimir politički moralna osoba kad ga se uspijelo “kupiti” foteljom predsjednika F BiH.

O Budimirovu političkom moralu govori i činjenica kako on odbija odstupiti  s funkcije na koju je nezakonito i mimo volje legitimnih predstavnika svojih sunarodnjaka izabran,  iako više nema podršku parlamentarne većine, pa ni onih koji su ga “kupili” predsjedničkom foteljom, kako bi sudjelovao u praktičnom dekonstituiranju naroda kojem pripada.

Vrhunac Budimirove političke nemoralnosti i nepoštivanja demokratskih standarda je njegova izjava kako on ne prihvaća rekonstrukciju vlasti kako to traži nova parlamentarna većina, jer to, po njegovoj ocijeni, “nije u interesu građana”.

On koji koji nema legitimitet ni naroda ni građana, i kojeg od smijene štite, nekonzistente  ustavne odredbe, po kojima većina u parlamentu može izabrati, ali ne i smijeniti čelnike Federacije, uzima si za pravo ocijenjivati što je, a što nije u interesu građana.

Možete li zamisliti da predsjednik bilo koje demokratske države odbije povinovati se volji Parlamenta koji ga izabere. To priliči samo onima koji su pučem ustoličeni u fotelju predsjednika, kao što je to slučaj s Budimirom.

Da bi sačuvao svoj davno uništeni politički kredibilitet Budimir prijeti tužbom uredniku “Dnevnik.ba” zato što dovodi u pitanje nepotkupljivost dokazano potkupljivog Budimira.

No, on najbolje zna što je sve, nakon što je izgubio podršku onih koji su ga pučem ustoličili na čelo F BiH, tražio da ga se ostavi na mjestu predsjednika F BiH, (a to vjeojatno znaju i ljudi iz njegove stranke), a što da odstupi s dužnosti, ali i mnogi drugi. Zato s radošću očekujem Budimirovu tužbu, izjavio je glavni urednik Dnevnik.ba Milan Šutalo.

O Budimirovom pak nekriminalnom opusu govori najnovija izjava šefa upravnog odbora Razvojne banke FBIH , koji je uz Lijanovića optužio i Budimira kako je preko SDA ministara vršio pritisak na tu banku kako bi mu se osigurao kredit za otvaranje farme.

General, izdajnik i farrmer. Jadan, jadniji, Budimir.

poskok.info

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -