Published On: Čet, pro 17th, 2020

ZBOG UVREDLJIVIH I SEKSISTIČKIH OBJAVA REAGIRAO GO HDZ BIH Šovinistu Trifunovića proglasiti personom non grata u Mostaru

Sergej Trifunović, beogradski glumac, na svom instagram profilu proslijedio je primitivnu fotografiju HDZ-ove kandidatkinje na lokalnim izborima u Mostaru.

Montaža je izazvala brojne negativne komentare, a nakon nekog vremena glumac kojeg prati preko 60 tisuća ljudi objavu je uklonio.

Riječ je o seksističkoj fotomontaži gdje umjesto slogana te stranke stoji “daću p…e”. Trifunović je proslijedio fotografiju na svoj Instagram, a u komentarima su mu mnogi odbrusili zbog seksističkog ispada.

Sergej Trifunović je objavu u međuvremenu uklonio, ali portal Bild.ba objavio je screenshot.

 

Reagirao je i Gradski odbor HDZ-a BiH čije priopćenje  prenosimo u cijelosti:

“Gradski odbor HDZ BiH Mostar najoštrije osuđuje šovinističku objavu i iskazani govor mržnje poznatog beogradskog glumca i političkog aktivista Sergeja Trifunovića na društvenoj mreži Instagram protiv mlade djevojke, kandidatkinje na listi HDZ BiH za predstojeće lokalne, mostarske izbore.

Žalosti činjenica da se tako u kontinuitetu već godinama u javnom prostoru ponaša jedan “deklarirani“ borac za demokratsku Srbiju i prava građana, Mostarac po rođenju, dramski umjetnik, kojem je Mostar nebrojeno puta ukazao gostoprimstvo na Festivalu glume, a on je uzvratio uvredama, lažima i mržnjom.

Nije mu ovo prvi puta. Još nam je u sjećanju njegov istup u povodu tragične smrti generala Slobodana Praljka, nad kojom je likovao kao posljednji barbarin.

Hrvatska demokratska zajednica BiH odavna prepoznaje važnost i ulogu žena u obitelji, društvu i javnom životu. Kao takvima dana im je posebna uloga i vidljivost na ovim povijesnim mostarskim izborima te su zastupljene s gotovo 50 posto na listama HDZ BiH.

Gradski odbor HDZ BiH Mostar će u povodu ovoga istupa poduzeti sve zakonom predviđene korake protiv Trifunovića u cilju zaštite svoje kandidatkinje.

Ovim putem pozivamo sve udruge za zaštitu prava žena i mladeži da osude ovakve obrasce ponašanja prema ženama uz prijedlog da se šovinist Trifunović u rodnom gradu proglasi personom non grata”, navodi se u priopćenju  Gradskog odbora HDZ BiH Mostar.