Published On: Uto, stu 15th, 2016

Zbog prijetnje smrću Donaldu Trumpu suspendiran direktor za cyber sigurnost


Matt Harrigan, izvršni direktor tvrtke za cyber sigurnost iz San Diega PacketSled, suspendiran je s radnog mjesta nakon što je putem Facebooka zaprijetio kako će ubiti novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa, piše Gizmodo.
“Ubit ću novoizabranog predsjednika”, napisao je Harrigan, šef tvrtke koja se bavi “nadzorom i otkrivanjem prijetnji na internetu”.
“Da vas vidim, tajne službe”, dopisao je, prenosi Index.hr
“Nabavljam snajper. Nađi sobu u Bijeloj kući koja ti odgovara, seronjo. Pronaći ću te”, dopisao je.
Njegove komentare su brzo prenijeli američki desničarski mediji, a Harrigan se ubrzo ispričao zbog njih.
Kazao je kako je sve bila šala.
Kaže da se šalio
“Moji komentari na Facebooku su bili šala te su izvađeni iz šireg konteksta razgovora koji je vođen privatno. Svi koji me poznaju znaju da se ne koristim takvim izrazima ozbiljno te ti komentari nisu odraz mojih osobnih stavova i uvjerenja. Ispričavam se ako je išta od onoga što sam rekao shvaćeno kao prijetnja, ako je nekoga uvrijedilo ili zabrinulo”, napisao je Harrigan na službenim stranicama firme.
No, čini se kako u tvrtciu kojoj radi nisu spremni prihvatiti njegovu ispriku.
Već sljedeći dan isprika je obrisana sa stranica PacketSleda, a postavljena je nova objava:
“PacketSled ozbiljno doživljava nedavne komentare našeg izvršnog direktora. Čim smo doznali za njih, prijavili smo ih tajnim službama i u potpunosti ćemo surađivati s istražiteljima”, navodi se u objavi.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>