Published On: Uto, stu 8th, 2016

Zbog Orašja sastanak u Vladi – zasjeda i Hrvatski generalski zbor


Na Markovom trgu u tijeku je sastanak premijera Andreja Plenkovića, predsjednika Sabora Bože Petrova, ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića i prvog čovjeka SOA-e Daniela Markića. Sastao se i Hrvatski generalski zbor. Tema je uhićenje hrvatskih branitelja, pripadnika HVO-a u Orašju i protok dokumenata u ovom slučaju, javlja HRT.
Sastanak pod vodstvom predsjednika general zbora Pavla Miljavca održava se iza zatvorenih vrata a prisustvuje mu 40-ak pripadnika brigada i zbornih područja HVO-a te dio generala iz generalskog zbora. Među njima su umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs, Ivan Tolj, Ivan Adanbak, Drago Dragičević te Miljenko Filipović koji je pomogao u ustrojavanju HVO-a.
Umirovljeni general Marinko Krešić je u pauzi sastanka za emisiju Hrvatska uživo izjavio kako obitelji uhićenih još nisu dobili pravnu pomoć od Vlade. “Obitelji nemaju ni novaca kako bi posjetili uhićene. Današnji sastanak vjerojatno će rezultirati donošenjem interventnih mjera, a ubuduće moramo raditi na kompletnoj strategiji”, kazao je Krešić. Dodao je kako odvjetnici iz Hrvatske ne mogu braniti osumnjičene u BiH.
Na Markovom trgu u tijeku je i sastanak premijera Andreja Plenkovića, predsjednika Sabora Bože Petrova, ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića i prvog čovjeka SOA-e Daniela Markića.
Dnevnik.ba