Published On: Fri, Aug 7th, 2015

ZBOG NEPOŠTIVANJA PROCEDURA Bevanda zaprijetio Zvizdiću nedolaskom na sjednice

Bevanda je uputio prigovor Zvizdiću zbog “nepoštivanja procedura propisanih Poslovnikom o radu Vijeća ministara BiH”.
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda upozorio je predsjedavajućeg ove institucije Denisa Zvizdića da ubuduće mora pravilno provoditi propisane procedure, jer u protivnom on više neće dolaziti na sjednice.
Bevanda je uputio prigovor Zvizdiću zbog “nepoštivanja procedura propisanih Poslovnikom o radu Vijeća ministara BiH”.
Sarajevski mediji spekuliraju kako nije isključeno da je ovakva situacija u Vijeću ministara BiH rezultat nestabilnosti koja već duže traje u entitetima, ali je moguće i da je riječ samo o nezadovoljstvu prema Zvizdićevom načinu rada.
Bevanda, koji je ministar financija i trezora BiH, pismo je uputio na uvid i drugom zamjeniku predsjedavajućeg Vijeća ministara Mirku Šaroviću, kao i Tajništvu Vijeća ministara BiH.
Neslužbeno, povod za Bevandino reagiranje bila je sjednica Vijeća ministara BiH, održana 5. kolovoza, na kojoj je donesena odluka o smjeni direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH Gorana Zupca, prenosi Srna.
Odluka o smjeni Zupca na dnevni red ove sjednice, navodno je stavljena bez mišljenja Ureda za zakonodavstvo i Ministarstva sigurnosti BiH, a donesena je glasovima svih ministara osim onih iz reda HDZ-a BiH, pri čemu ministri na raspolaganju nisu imali odgovarajući materijal, ni originalne dokumente.