Published On: Mon, Apr 13th, 2020

Zbog koronvirusa u Karlovcu su u samoizolaciji gotovo svi članovi Stožera, plus novinar

Zbog prodora koronavirusa u Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije u samoizolaciju su morali otići načelnik i zamjenici načelnika te još 11 članova Stožera, a u samoizolaciji je i novinar karlovačke radio stanice “Prvi karlovački”.

Danas je stoga imenovan novi sastav Stožera pod vodstvom zamjenice župana Vesne Hajsan Dolinar. Za njenog je zamjenik imenovan vatrogasni zapovjednik Robert Hranilović, a Zavod za javno zdravstvo predstavljat će ubuduće Jelica Magdić, Opću bolnicu Karlovac Hrvoje Cvitanović, Zavod za hitnu medicinu Mario Vrabac i Policijsku upravu Romano Benković.

Epidemiološkom obradom utvrđeno je da je zaražen član Stožera imao ukupno 30 kontakata, nad kojima također traje epidemiološka obrada, svi su jučer i danas dali briseve na analizu, te nitko ne pokazuje simptome bolesti, priopćio je novi glasnogovornik Bernardo Pahor, jer je i dosadašnja glasnogovornica u samoizolaciji.

ZARAŽEN I NOVINAR

Među kontaktima je i novinar radio stanice „Prvi karlovački“, zbog intervjua održanog u četvrtak 09. travnja. Epidemiološke mjere nisu proširene i na desetak novinara koji su bili na tiskovnoj konferenciji stožera 10. travnja. Obrazloženje za tu odluku je da su svi oni bili u fizičkom odmaku od oko dva metra od članova Stožera.

Kako je iz samoizolacije rekao Hini dosadašnji načelnik Stožera Josip Ribar ponovno je danas bris dao i jedini za sada na Covid 19 pozitivan član stožera, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo, jer „postoji mogućnost lažno-pozitivnog nalaza”.