Published On: Sri, ruj 23rd, 2020
#3rd | By Desk

Zbog koronavirusa zatvorena tvornica u Prozor-Rami, zaraženo 16 radnica

“Kada su se pojavile prve pozitivne osobe, tvornica je dezinficirana i uvedene su neke mjere, ali to je očito bilo prekasno…”

U općini Prozor-Rama zatvorena je tvornica Rama-Tex, s ispostavom na Gračacu, jer je 16 radnica zaraženo koronavirusom, potvrdila je za Klix.ba direktorica Doma zdravlja u ovoj općini Mara Anđelić.

“Prethodnog tjedna smo imali dvije pacijentice koje su imale simptome i testirane su, s tim da jedna sedam dana nije bila na poslu, a druga je bila tri dana prije testiranja. To je bio razlog da testiramo sve žene koje rade u toj tvornici. Od 25 testiranih, 15 je bilo pozitivno, što je objavila i epidemiološka služba, a sada smo dobili još jedan nalaz, tako da je u pitanju 16 osoba”, pojasnila je doktorica Anđelić.

Ističe da je u tijeku smještanje svih kontakata u izolaciju.

“Kada su se pojavile prve pozitivne osobe, tvornica je dezinficirana i uvedene su neke mjere, ali to je očito bilo prekasno, vjerojatno zbog klimatizacije i svih okolnosti, tako da tvornica sada ide u potpuno zatvaranje. Osobe koje su negativne idu u izolaciju, kao i svi njihovi kontakti, a mi ćemo stanje pratiti i dalje”, kazala je Anđelić.