Published On: Uto, lis 4th, 2016

Zbog Kaplana Plenković dolazi u Stolac

Prvi posjet mandatara za sastav hrvatske Vlade Andreja Plenkovića mogla bi biti Bosna i Hercegovina, odnosno Stolac, upravo zbog nereda koji su se dogodili u gradu na Bregavi na dan izbora.
“Nesretni smo i što nije došlo do lokalnih izbora u Mostaru, gdje već osam godina nema izbora gradonačelnika”, rekao je Miro Kovač.
Govoreći o općinskim izborima u Bosni i Hercegovini, ministar vanjskih poslova i europskih integracija RH Miro Kovač je izrazio zadovoljstvo što su njihovi stranački partneri, Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine, postigla odličan rezultat i ima više općinskih načelnika nego dosad, javlja Bljesak info.
“Nesretni smo što nije došlo do lokalnih izbora u Mostaru, gdje već osam godina nema izbora gradonačelnika. To moramo riješiti jer je to važno za stabilnost BiH, ali i tamošnjeg hrvatskog naroda. Također, zabrinuti smo i zbog nasilja u Stocu i čekamo da se rasvijetli taj napad”, dodao je Kovač, ponovno istaknuvši kako Hrvatska svesrdno podržava ulazak BiH u EU.