Published On: Uto, lis 24th, 2017

Zbog ilegalnih migranata pojačane kontrole teretnih vozila koja ulaze u BiH

Službenici Granične policije BiH u ponedjeljak su u blizini Međunarodnog graničnog prijelaza Izačić u ilegalnom prelasku državne granice otkrili dvojicu državljana Libije. Ilegalni migranti, koji su iz BiH pokušali ući u Hrvatsku, predani su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH, priopćila je Granična policija BiH.

Isti dan su pripadnici Jedinice granične policije Zvornik i Uprave za neizravno oporezivanje BiH otkrili dvojicu ilegalnih migranata prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj u teretnom motornom vozilu moldavskih registarskih tablica.

Službenici su, skinuvši neoštećenu carinsku plombu stavljenu u Rumunjskoj u kamionu, kojim se prevozilo vino iz Moldavije u BiH, pronašli skrivene državljane Afganistana. Ilegalni migranti, od kojih je jedan maloljetnik, dobrog općeg stanja predani su pripadnicima Službe za poslove sa strancima.

Granična policija BiH je zbog registriranja većeg broja slučajeva korištenja tovarnog prostora teretnih motornih vozila za krijumčarenje migranata, uvela privremenu mjeru pojačane kontrole i obveznog pregleda svih teretnih motornih vozila koja u BiH ulaze iz R. Srbije i Crne Gore.

U ilegalnom prelasku državne granice u prvih devet mjeseci 2017. godine otkrivena su 382 stranca. U odnosu na isto razdoblje 2016., povećan je broj pokušaja i ilegalnih prelazaka državljana zemalja visokog migracijskog rizika koji pokušavaju koristiti teritoriju BiH kao tranzitno područje za odlazak u zemlje EU.

Najveći broj otkrivenih ilegalnih migranata državljani su Afganistana (72), Pakistana (65), Turske (40), Sirije (39) i Alžira (38), a otkriveno je i 28 osoba s područja Kosova. Ilegalne migrante najčešće su otkrivali pripadnici jedinica Trebinje, Višegrad, Bijeljina i Izačić.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x