Published On: Sri, tra 2nd, 2014

ZBOG HOMOFOBNIH KOMENTARA Alfier i Smrtić prijavljeni zbog komentara u Dnevniku

‘Hrvatska je na dva sata leta od Engleske, a tisuću svjetlosnih godina od nje, u što smo se na nedavnom referendumu imali priliku uvjeriti.’ Tim riječima zaključio je prilog u središnjem Dnevnik HTV-a prije nekoliko dana urednik Stipe Alfier i od Tomislava Špoljara, v. d. šefa Informativno-medijskog servisa zaradio prijavu Etičkom povjerenstvu zajedno sa zamjenikom Damirom Smrtićem

Alfierov komentar referirao se na prilog u kojem se govorilo o stupanju na snagu zakona u Engleskoj i Walesu prema kojem su homoseksualni brakovi izjednačeni s heteroseksualnima.
Zbog njegova komentara, odmah su se oglasili iz udruge U ime obiteljikoji su medijima poslali priopćenje u kojem između ostalog stoji da ‘ovakvi i slični prilozi ne doprinose objektivnom informiranju gledatelja, ne zastupaju različitost mišljenja gledatelja, nepristranost te vijest nije prikazana profesionalno i korektno. Kroz televizijski se prilog, bez uporišta u stvarnosti i znanstvenog utemeljenja, provlači i promovira zaključak da su civilizacijski napredna društva samo one države koje su izjednačile dvije, po prirodi stvari, različite zajednice te brakom nazvale i zajednički život dviju osoba istog spola’. 
Priopćenje iz U ime obitelji poslano je jučer poslijepodne pa ispada da je Špoljar ekspresno reagirao na njega jer Alfieru već tada rečeno da će zaraditi prijavu.
Prijavu Etičkom povjerenstvu HRT-a Alfier nije želio komentirati; tek je potvrdio da je prijavljen.