Published On: Ned, sij 6th, 2013

Zbog gradnje pet miliona KM vrijedne vile Dragana Čovića promijenjen je i tok rijeke Radobolje

Obitelj predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića ima luksuznu kuću od skoro pet miliona maraka u naselju Bare, poznatom kao “Beverly Hills” Mostara.

U prekrasnom okruženju, na parceli površine dvije tisuće metara četvornih niče grandiozni objekt sastavljen iz dva dijela – obiteljska rezidencija predsjednika HDZ-a BiH. Rijeci Radobolji, koja protiče pored parcele, promijenjen je tok kako bi protjecala uz imanje. Zdanje će uskoro biti useljivo.
Velebna novosagrađena vila u mostarskom naselju Bare novi je dom Dragana Čovića. Iako su neki mediji pisali da je već uselio, prema informacijama kojima raspolaže Federalna televizija, u ovom zdanju dovršavaju se posljednji radovi. Nagađa se da pravo na imanje po imovinsko-pravnim uzusima polaže njegov zet i starija kćerka, pa bi to predsjednika HDZ-a BiH činilo podstanar. Kupovinu zemljišta u naselju Bare, poslijeratnom Beverly Hillsu Mostara, Čović je u siječnju 2011. u magazinu “60 minuta” negirao.
U naselju Bare je prije rata gradnja stambenih objekata bila zabranjena. Tu je bila šetnica, rasadnik i imanje mostarskog zatvora. Poslije rata je na Barama sagrađeno elitno naselje, au njemu – najelitnija, posljednja kuća. S jedne strane ovog objekta je trim staza, as druge rijeka Radobolja. Vila je, prema nekim procjenama, vrijedna pet milijuna maraka i ne bi je se posramile ni holivudske zvijezde.