ZBOG GOVORA MRŽNJE ZAVRŠILA NA POLICIJI Ruža Tomašić: ‘Nekad ti je sudila partija, danas to rade novinari. Bez mogućnosti obrane’

ZBOG GOVORA MRŽNJE ZAVRŠILA NA POLICIJI Ruža Tomašić: 'Nekad ti je sudila partija, danas to rade novinari. Bez mogućnosti obrane'

Zastupnica u EU parlamentu je nedavno izazvala žestoke kritike zbog reakcije na izjave srpskog ministra rada Aleksandra Vulina

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i predsjednica Hrvatske konzervativne stranke, Ruža Tomašić, objavila je jutros na Facebook profilu Hrvatske konzervativne stranke kako je jučer završila na informativnom razgovoru u policiji zbog navodnog govora mržnje.

– Dragi moji, jučer sam bila na informativnom razgovoru zbog navodnog govora mržnje na kojem sam morala objasniti gdje sam i pod kojim uvjetima izrekla moj odgovor srbijanskom ministru Vulinu. Sada je naša policija bolje informirana o tom ‘slučaju’, čak i bolje od mnogih novinara koji se nisu potrudili javnosti dati punu informaciju nego su moju izjavu prenijeli jednostrano, izvan konteksta i sa svojim zlonamjernim tumačenjima. Nekada ti je sudila partija, a danas to rade novinari, također bez mogućnosti obrane – napisala je.

Podsjetimo, Ruža Tomašić je nedavno izazvala žestoke kritike zbog reakcije na izjave srpskog ministra rada Aleksandra Vulina, a srpski mediji su je prozvali ‘hrvatskim Šešeljom u suknji’.

– Neka oni mole Boga da mi ne počistimo svoje dvorište, jer ako mi počnemo čistiti svoje dvorište, imat će oni još jako puno Srba iz Hrvatske koji će morati ići u Srbiju. Oni drže ovu državu za blagajnu i samoposlugu, a ništa joj ne daju – kazala je tada Tomašić, a ni nakon silnih kritika nije se dala smesti.

– Puna kapa mi je pojedinih hrvatskih Srba koji su rođeni u Hrvatskoj, a do Hrvatske im uopće nije stalo. Žive na račun hrvatskih građana, proputovali su cijeli svijet na račun Hrvatske, a da za uzvrat ništa nisu dali. Zloupotrebljavaju svoju funkciju i provode politiku koja je se odavno pretvorila u etnobiznis – kazala je nakon toga Ruža Tomašić koja tvrdi da je priča o porastu etničke i političke netolerancije u Hrvatskoj besmislena, a njome se isključivo služe oni koji gube poziciju “monopolista na srpstvo” u Hrvatskoj.

more recommended stories