Published On: Ned, lip 26th, 2022

Zbog gomile političkih niškoristi, iskorišten i prevaren narod uskoro čeka glad, jad i smrzavanje

Kad je predsjednik Milanović ustvrdio da se princ od kafilerije, trenutni ministar vanjskih poslova ne samo teško izražava, što bi dalo naslutiti da je možda riječ o mudrom čovjeku, nego da je i glup, mnogi su to uzeli kao tek jednu od predsjednikovih, posebno inspiriranih doskočica.

Na našu žalost, nije riječ o doskočici, čovjek je stvarno glup. Dok nam se trudio na stranačkoj televiziji objasniti kako mi, i nitko od nas ne zna ništa od visokoj politici i njenim finesama, pokazivao je nepostojanje ikakvih spona njegovog skučenog uma sa stvarnim životom, sa samom stvarnošću.

 l logicno.com

Kao takav, poluleteći identificirani tepih, tek je stalni dio postava muzeja glupih figura koje postavljaju briselski kustosi po svojim kolonijalnim posjedima. I ti postavljači, od kojih većina nikad jedan cent nije zaradila radom, nego dobila nasljedstvom i vođenom karijerom plaćenom državnim novcem utjeranim od radničke sirotinje porezima, su jednako odvojeni od života, jednako zatvoreni u svom staklenom smrtnom zvonu i jednako glupi poput Grlića Radmana Jesenjina Centrifuge.

Gomila budaletina nas predstavlja i vodi. Ako to nismo shvatili kroz covid mjere i pokušaj prisilne višestruke genetske terapije davno pripremljenim bojnim otrovima za promjenu ljudskog organizma: ako to ne shvaćamo izručeni na milost i nemilost inflaciji, poskupljenjima svega, shvatit ćemo najesen. S prvim kapima ledene kiše, s prvim pahuljicama snijega.

Šesti paket EU sankcija Rusiji – pompozno zvuči. S pozicije nadnaravne moći, snažna i ujedinjena Europa, koja kroti tigra jednom rukom, pred kojom ničice padaju anđeli i demoni, bogovi i polubogovi, od koje strepe Mjesec i zvijezde da ne bi slučajno ispale iz kružnica europske pravne stečevine, uvodi Ruskoj federaciji sankcije! Kažnjava to neposlušno zaigrano derište, tjera ga u kut da kleči na kukuruzu, sve dok cmizdreći pokajnički ne prizna svoje greške i moli za oprost. Kojeg će Europa dati, uz prigodno odrubljivanje nekolicine ruskih glava za umiljavanje svom luciferskom božanstvu.

Upravo to je današnji ”narativ” medija uključenih u programe pranja i pretpranja, potom centrifuge mozgova cijepljenog puka.

„Sankcije su jedan od najvidljivijih, najizravnijih i najsnažnijih odgovora Unije na brutalan i ničim izazvan napad Rusije na Ukrajinu, koji uključuje sustavno nasilje i zlodjela nad civilnim stanovništvom. Tim se paketom uvode i dodatne sankcije protiv Bjelorusije zbog njihovog sudjelovanja u toj agresiji. Paket obuhvaća potpunu zabranu uvoza ruske sirove nafte i naftnih derivata koji se transportiraju brodovima. Time je obuhvaćeno 90 % našeg trenutačnog uvoza nafte iz Rusije. Za sirovu naftu koja se transportira brodovima transakcije na promptnom tržištu i izvršenje postojećih ugovora bit će dopušteni šest mjeseci nakon što sankcije stupe na snagu, a za naftne derivate osam mjeseci.“

Europa je u 2021. g iz Rusije uvezla nafte i naftnih derivata u vrijednosti od 71 milijardu eura (u današnjim cijenama je to gotovo 100 milijarda eura). Eto, sad nakon kažnjavanja Rusije zbog ”brutalne agresije” taj europski novac Rusija više neće vidjeti. Europa će naftu i plin kupiti drugdje. Priča završena. Djeco Ivica se zovem, koga crtam bude živ. Što praznoglave, infantilne, recimo pošteno – glupe europske glave smisle, to će biti stvarnost.

Borell, Plenkošenko, Macron, Dubravka Šuica, Scholz, Ursula – sve političke gromade, s plaćom od 50 tisuća eura na dalje, se po nalogu luciferijanskih klanjatelja od kojih primaju naredbe, upustilo u šahovsku igru s velemajstorima iz Rusije. Mogli bismo ih odmah žaliti i prežaliti kad takva klatež ne bi odlučivala o kvaliteti života svakog od nas i o našem standardu. Šesti paket sankcija klatež nije svečano obznanila s namjerom da se ikad provede! Otud taj rok za primjenu sankcija od šest, odnosno osam mjeseci.

U svojoj autistični pomaknutoj stvarnosti, sama obznana je trebala biti dovoljna za Putinov poraz. Još malo dodati zastarjelog oružja po NATO hangarima i prebaciti ga u Ukrajinu da Ukrajinci imaju čim dalje ginuti, što je oduvijek uloga pijuna, malo ojačati američku vojnu industriju koja će za dobre pare nadomjestiti hangarski NATO inventar i Rusija je na koljenima, a Putin u galgama, za giljotinu spreman.

Šesti paket se tako nikad ne bi raspakirao. Razmišljanje kratkoročnijeg dometa od onog oružja kratkoročnog dometa prezentiranog nam u Saboru od jednog ministra iz aleje glupih – ponavljača Banožića, izgovorenog s mjesta namijenjenog odlikašima. U stvarnosti, nepomaknutoj za autističnu interpretaciju, Europa bez ruske nafte ne može preživjeti ni mjesec dana. A i taj mjesec može samo zahvaljujući rezervama ruske nafte spremljenim po skladištima robnih rezervi. Ima nafte drugdje! Po angolama, amerikama, venezuelama, iranima. Točno.

Ima nafte, ali ne za europske rafinerije. Da bi se europske rafinerije prebacile na preradu neke druge nafte koja nije ruska, potrebno joj je najmanje deset godina. Uz brojne incidente, probleme i havarije. „Sve rafinerije EU-a trebat će modificirati i prilagoditi nove linije i infrastrukturu sirovina, postrojenja za atmosfersku destilaciju, vakuumske destilacijske sustave, cat-crack jedinice, visbreaking postrojenja, jedinice za alkilaciju, katalitičke reformatore, jedinice za izomerizaciju, postrojenja za etil tercijarni butil eter (ETBE) itd. Plus vjerojatno nova skladišta, plus oprema za rukovanje koja će zamijeniti naftovod Družba koji se zatvara do prosinca 2022. Plus sve vrste senzora, softverskih i firmware modifikacija ili moguće kupnje novih stvari koje će zahtijevati osoblje i dobavljače trećih strana.“

Jesu li halbecki, ursule, plekošenkovići i centrifuge radmani pripremili planove o preustroju europskih naftnih rafinerija? Spremili inženjere, zaposlili institute s jasnim rokovima proizvodnje, isporuke, ugradnje potrebnih tehnologija? Nisu. Samo su svečano proglasili paket sankcija.

To znači kako je ta sankcijska politika jednako ozbiljna, jednako snažna kao i ona radi koje je jadna pijunska Litva zabranila na par dana tranzit roba iz Rusije preko Litve do ruske enklave na Baltičkom moru Kalinjingrad. Nakon reakcije iz Rusije i obećanja o recipročnom odgovoru čija narav se dala nazrijeti kroz smanjenje isporuke plina ”zbog njemačke aljkavosti oko isporuke turbina zaglavljenih u Kanadi zbog sankcija”, od krotitelja tigrova jednom rukom stiže tumačenje: „Europska unija pokušat će “deeskalirati” spor s Rusijom u vezi s Kalinjingradom, tvrde visoki diplomatski izvori u Bruxellesu.

Od Europske komisije, kako prenosi The Times, bit će zatraženo da “ublaži” situaciju nakon što je Litva blokirala tranzit robe u rusku enklavu pod sankcijama EU-a nakon sugestije iz Bruxellesa.“ Odgovor sličan ovakvom će uslijediti nakon što prođe rok od šest mjeseci, nakon kojeg bi EU prestala kupovati rusku naftu. Reći će – šalili smo se, nismo mislili ozbiljno. I to bi bila jedina opcija ostavljena glupanima iz EU. Svaka druga bi dovela do njihove, a ne Putinove dekapitacije.

Narod se pretvara u zmije otrovnice kad glad zakuca na vrata. Vidjeti slučaj Šri Lanke i njihove ”elite” kako bježe pred gladnim narodom. Kad bi jedina šteta za te likove iz stalnog postava glupih figura u Brusselu bila u priznanju da su pogriješili, da su se zaigrali i da nisu uspjeli Putina natjerati da kleči na kukuruzu u kutu, nego da upravo oni s pozicije klečećih na kukuruzu mole Putina da im oprosti što su slali tenkove, haubice, MIG-ove, bespilotne letjelice u Ukrajinu za mete ruskim dalekometnim hipersoničnim projektilima, ni po jada.

Na našu žalost, ali više na našu štetu, cijenu koju ćemo platiti zbog odgovornosti za izbor hrpetine budala na upravljačka mjesta po našim državama i kolonijama, bit će vraćanje na standard 19-og stoljeća (ovo je optimistička varijanta). Dimnjaci termoelektrana, ugljen kao glavni energent, greteni u preobučenim kaputima opet na upravljačkim pozicijama. Nakon isteka roka od šest, odnosno osam mjeseci, zateći ćemo se u sasvim novom svijetu. Taj rok je sasvim dovoljan da Rusija shvati kako njen gospodarski rast ne ovisi o valutama Zapada, niti o razmjeni sa Zapadom; da uz uvjet zabrane izvoza zapadnih roba u Rusiju njima ne da nije potreban izvoz energenata na Zapada, nego da svoje energente Zapadu daju besplatno, za valutu koju nemaju gdje potrošiti. Nakon toga će Rusija shvatiti i Sergeja Glazijeva:

“Zbog sankcija je društvo odjednom shvatilo da smo jako bogata zemlja, da možemo živjeti duplo bolje nego što živimo, jer je odljev kapitala stao. Čim je prestao odljev kapitala, rublja je odmah porasla, kupovna moć je porasla 1,5 puta, a rublja je dodatno ojačala…Ako se bavimo razvojem gospodarstva, gdje novac nije sam sebi cilj, već je alat za kreditiranje proizvodnje, onda ove godine možemo potpuno proći bez recesije. Naprotiv, od ove krize, od odlaska europskih konkurenata, možemo napraviti gospodarski bum. Poduzetnički procvat… Ova ideologija bi trebala apsorbirati tekovine socijalizma. Nije slučajno da i Kinom i Indijom dominira socijalistička ideologija, s različitim političkim konstrukcijama. Socijalizam kao ideja općeg dobra, gdje je glavno značenje države služenje društvu. Država ne služi određenim društvenim skupinama, poput naše oligarhije ili birokracije, ili bilo koga drugog. Država je ozbiljno i istinski angažirana na poboljšanju javne dobrobiti.“

Svijet će se rascijepiti na ovaj poznati nam Zapadni, utemeljen na zakonima koji promiču bogaćenje pojedinaca i osiromašenje većine i onaj drugi predvođen zemljama utemeljene na općem dobru, proizvodnji, novcu kao sredstvu postizanja društvenih ciljeva. Greteni, halbecki, ursule će predvoditi svijet čije stanovništvo se smrzava, gladuje, guši u dimu izgorenog ugljena, a bogataši i dalje plaćaju LGBT pokrete za promicanje novog pedofilskog moralnog, otprilike kao Rusija nakon raspada SSSR-a. Živi bili pa vidjeli. I preživjeli.

guest
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
1 mjesec prije

ne bojte se, I❤️S🤍U💙S K❤️Ri🤍S💙T

Supersrbo
Supersrbo
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
1 mjesec prije

Izdrzite jos malo Rusija samo što nije kapitulirala.Samo da pošaljemo naše hrabre bosnjake u Ukrainu.Jedno 200 000 ima do Moskve da dođete.Naj jaci ste.

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Supersrbo
1 mjesec prije

Mir 🙏

Supersrbo
Supersrbo
1 mjesec prije

EU I Amerika namjerno dižu cijene energenata i tako dijele tal sa Rusiom svi su oni partneri u biznisu Puše samo bezveze državne europe koje sve kupuju od njih i Ukraina koja treba još malo da izdrži Rusija samo što nije bankrotirala.EU treba da se probudi i izadje na ulice ,ukinu sankcije Rusiji vrate protok energenata i cijene.Te smene idiotsku vlast u Ukraini I postave pametnije koji štite ljudska prava svih pa i zlocestih Rusa.Vratiti Rusiju u okvire međunarodni normi i prava ili ćemo slušati topove i rakete iznad naših glava.Stop podršci zapadnih prevaranti.

🇭🇷👌🇭🇷
🇭🇷👌🇭🇷
1 mjesec prije

Odličan tekst! ISTINIT! Fali samo da če prve žrtve zime i gladi biti muslimani-po,tur,ice.. 😁

RTV Herceg-Donbas
RTV Herceg-Donbas
Šta ti kažeš na ovo?  🇭🇷👌🇭🇷
1 mjesec prije

Za Bošnje, koje proizvode 8100 GWh struje i 2600 GWh toplinske energije (cijela Hrvatska EP 9.100 GWh) nema zime. Cijela HR zajedno sa šku-to-rajem može stati u jednu TE Tuzla. Kada je energija u pitanju, propala šku-to-rija je u rangu sa Mozambikom. Da vas skinemo sa 400 kv mreže, jeli biste mekinje sa stokkom u štali.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  RTV Herceg-Donbas
1 mjesec prije

pa vi ste energetski giganti, svaka čast!!
znaju li za to eu, rusija, amerikenjci,… ?!
ovo što si nadrljao mijenja energetski balans i situaciju u 0-krajini… i šire.

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

gorabe i plenki tamanite škutore p.s. rampa za škutore na žovnici

more1965
more1965
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Glu.pi Ba.lij,ja Svi ti Hercegovci Hrvati imaju DOMOVNICE i putovnice i LIPE NASE!!!!!
K.R.E.P.A,J smece jedno teroristicko

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  more1965
1 mjesec prije

Di si mornar hebo sina svoga !

more1965
more1965
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
1 mjesec prije

što je sunc(H)okret
Whats up
kako je u inozemstvu???
Ja tvoje NE BIH ni štapom dirao

Last edited 1 mjesec prije by more1965
Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  more1965
1 mjesec prije

Svoje ti hebi prljavo khopile !
Ja ti hebem mather prljavu !

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
1 mjesec prije

Hallo , dođi sebi dok još ima vremena..nije sve tako crno.pozzz

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
1 mjesec prije

Puši. .

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
1 mjesec prije

nisi kriv što si glupo džamij-skot svi.njče

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Hebo i ti svog sina !

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
1 mjesec prije

nisi kriv što si glupo džamij-skot svi.njče

Last edited 1 mjesec prije by Anonimac
Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

I kćer također !

more1965
more1965
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
1 mjesec prije

Smece jedno pokv.areno
ubi se ma.jmune ili krepaj u inozemstvu
pati red.ikul jedan!!!!!!!!

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  more1965
1 mjesec prije

Opet ti kažem fukaro bosanska ja musliman biti ne mogu a ti svog sina možeš karati , nastavi

MORE1965
MORE1965
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
1 mjesec prije

sme.ce balisko pokvarenih zuba
u.bi se

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  MORE1965
1 mjesec prije

Bosančeros ujutro u Albatrosa u 7 h pa da vidimo tko je u inozemstvu tko nema zuba , tko će ostati bez zuba !
Hebo ti sina svoga.

more1965
more1965
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
1 mjesec prije

smece ba.lisko pede.rci.no
u.b.i se
sto je Albatros?????

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  more1965
1 mjesec prije

Bosančino šta se fališ s morem , Albatros je lokal u Bušićevoj u naj lipšem gradu na svitu !
Komu je to inozemstvo?!
Navrati sina ti svoga hebo !

Đikan
Đikan
1 mjesec prije

Stanje je sve lošije za nas hercegovačke muslimane..

🇭🇷👌🇭🇷
🇭🇷👌🇭🇷
1 mjesec prije

Nitko ne želi leglo isilovaca muslimana-po,tu,rica a najmanje kršćanska EU. Samo po,tur,ad još nije shvatila😁.

IAnonimac
IAnonimac
1 mjesec prije

Najbolji komentar u zadnjih dvadeset godina, Bravo

IAnonimac
IAnonimac
1 mjesec prije

Pardon analiza

more1965
more1965
1 mjesec prije

Tog istog Radmana -Grlica postavio licno nesposobni Milanovic na mjesto ambasadora…koja tragedija,koji klaun od predsjednika…inace takav proruski i procetnicki tekst moze samo rusofil napisat…niko nije kriv u evropi osim rusa lazova koji su i dan prije napada pricali kako su to sve zapadne podvale i da nikad nece napast Ukrajinu-VNAGO!!!

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  more1965
1 mjesec prije

Nas i Rusa dvesta miliona..

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  more1965
1 mjesec prije

Mather ti bosansku glupavu hebem , furaš se na more i ikavicu !? A ono. .gluperda nacisoidna !

more1965
more1965
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
1 mjesec prije

Ba.li.jo glupi
Vjerojatno si ovi post TI upisa u moje ime
ti nesto hebes ???
Sljamu jedan stoj u Tvojoj prljavoj mah.ali i operi se
i zube popravi

more1965
more1965
Šta ti kažeš na ovo?  more1965
1 mjesec prije

ne koristi moj NICK Suncokretu od Groba

Đikan
Đikan
1 mjesec prije

Ja i majka ćemo se grijati skupa pod dekom, eto vam rusi posrani plin

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

Sramote, ostavi srbine mater t.urcima …imaces brata

Đikan
Đikan
1 mjesec prije

Ma Bruxellesa treba dati redakciji Poskoka i nekim komentarima A BOSNU BOSNJACIMA i MIRAN BALKAN I EUROPA

Carlos
Carlos
1 mjesec prije

Analiza je kretenski proizvod. Blago nam.