Published On: Sri, pro 5th, 2018

Zbog EroGAG-a Trice radit će se nova Kosača?

Drugi dio Male zbirke hercegovačkoga žargona, poznatijeg kao eroGAG rječnik “dvica”, predstavljen je u utorak u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru.

Nakon što je prije nešto više od dvije godine predstavljen prvi dio ovog rječnika, organizatori su promocijom novog izdanja s 200 i “kusur” fraza oduševili prepunu veliku dvoranu “Kosače”.

Sve nazočne u dvorani na samom početku telefonski je pozdravio jedan od najpoznatijih Hercegovaca Ljubo Ćesić Rojs.

O promociji koja je bila sve samo ne klasična, o novoj zbirci hercegovačkoga žargona govorili su Boris Čerkuč – prvi glas Mostara i radijski voditelj, Ante Cash– zanimljivo ime na regionalnoj glazbenoj i radijskoj sceni, Helena Bilić – voditelj hercegovačkog brenda Lola.Tees te Slobodan Tomić – jedini Hercegovac koji putuje svijetom, a da nije u Irsku ili Njemačku.

Slobodan Tomić  u svom je obraćanju naglasio da bi volio da predstavljanje ima live prijenos kako bi Lidija Bačić mogla vidjeti da se Kosača može napuniti.

Četverogodišnji rad eroGAG ekipe satkan je pozitivom, zajedništvom i odličnim humorom

EroGAG ekipa javnosti je predstavila krunu svog četverogodišnjeg rada koji je bio satkan pozitivom, humorom i zajedništvom, a kako naglašavaju – novim izdanjem rječnika probali su “zaokružiti pisani trag naše svakodnevice kroz malo drukčiju prizmu”.

Program predstavljanja vodila je Magdalena Pehar, a gosti su iznijeli svoja razmišljanja o rječniku čije su korice u ovom izdanju posvećene gradovima Njemačke i Irske te su pokušali odgonetnuti dilemu najboljega života između Njemačke, Irske i Hercegovine.

Osim toga, publika je imala priliku čuti kako ljudi iz svih krajeva svijeta “barataju” hercegovačkim izrazima.

Gošće iznenađenja bile su članice Dream Team Babe iz Ljubuškoga

Kao gosti iznenađenja, u zabavnom programu na oduševljenje publike nastupile su Dream Team Babe iz Ljubuškoga.

Promocija je i ovog puta imala humanitarni karakter te su svi oni koji su na mjestu događaja prije početka promocije kupili rječnik sudjelovali u humanitarnoj tomboli, u kojoj su se nalazili brojni pokloni specifični za Hercegovinu te, između ostalog, i potpisani reket svjetskog prvaka Marina Čilića.

(www.jabuka.tv)

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare