Published On: Pon, velj 10th, 2014

ŽBANIĆKA BRUTALNO IZVRIJEĐALA MILANOVIĆA: “Marš kući Zorane!”

REDATELJICA JASMILA ŽBANIĆ 'Kad god je Hrvatska pomagala Bosni građani su patili. Milanoviću, marš kući!' Koliki šovinizam vlada u javnih osoba u bošnjačkoj javnosti govore reakcije na posjetu Milanovića Mostaru. Tako mu “ugledna” Jasmila kaže jasno “Marš kući” jer nije došao u Sarajevo nego u Mostar. Kao da se Milanović treba nekome u Sarajevu pravdati što je došao posjetiti jedini grad u BIH iz kojeg Hrvati nisu etnički počišćeni i kao da je počinio zločin što je tamo bio. Žbanićka kao i u slučaju Arhiva BIH za kojeg tvrdi da je spaljen laže i  o Milanovićevoj posjeti Mostaru. Milanović nije bio u službenoj posjeti BIH, došao je u posjet Bevandi a ne Čoviću i šta da je došao bilo kome šta se to tiče onih Žbalićkinih koji su prije tri dana organizirali palež po Mostaru? Onih istih koji su prije godinu dana plakali za JMBG brojevima da bi preksinoć u Mostaru spalili JMBG brojeve i cijeli matični ured? No na stranu odvratni sarajevski begovski mentalitet koji još od Ahdname traži da im se svatko klanja više od tog čudi pitanje novinara HRT-a Đuzela koji je prvi uzeo na konferenciji riječ , popunio prostor, i od svih mogući pitanja Milanovića pitao upravo to što je došao u Mostar a ne u Sarajevo?  Hoće li Milanović kad drugi put posjeti rodbinu u Neumu ili Livnu prvo morati pitati dopusnicu od Komšića ili Žbalićke ovisi od toga hoće li bošnjačka burek revolucija uspjeti postaviti Komšića za diktatora ili ne. A HRT? Može biti ponosan da je jedna jaka socijalna ustanova čim upošljava ljude poput Đuzela. Inače trebalo bi HRT pitati što su Đuzela poslali u Mostar? Što nisu u Sarajevo kad mu je tako drag?

Jasmila Žbanić inače nije dobila malu lovu od hrvatske Vlade za neke svoje projekte. Snimala je nekakav film o lezbama na Silbi, pa malo čudi da zaboravlja kako je Hrvatska pomagala Bošnjake, osim toga ovo mlado bošnjačko radikalno dijete zaboravlja da je na tim istim otocima tijekom rata boravilo preko 400.000 bošnjačkih izbjeglica. Dobro je dok Jasmila ne optuži Hrvatsku da su to tamo bili logori za mučenje. Jedan Ekrem se navodno bunio da je tamo mučen jer su mu davali mlijeko za sunčanje isteklog roka trajanja.

 

Milanović je kazao da je Mostar jedina izrazito mješana dvonacionalna sredina u kojoj su se dogodili neredi, što ima, kako se izrazio, svoju težinu i opasnost.

Redateljica Jasmila Žbanić dala je intervju za portal H-Alter u kojem je komentirala prosvjede u BiH te dolazak hrvatskog premijera Zorana Milanovića u Mostar.

– Milanović je došao u Mostar, a ne u Tuzlu! Domaćin mu je bio predsjednik HDZ-a, poznat kao jedan od najvećih lopova protiv kojih se demonstranti bore!?! Kad god je Hrvatska u Bosni smirivala situaciju, a za svoje saveznike imala nacionaliste i mafiju, građani su patili, a zemlja bila rasturena! MILANOVIĆU, MARŠ KUĆI !!!, kazala je Jasmila Žbanić.

Istodobno, tijekom gostovanja na dnevniku Federalne televizije (FTV) predsjedavajući Predsjedništva BiHŽeljko Komšić rekao je da ne zna razlog posjeta hrvatskog premijera Zorana Milanovića Mostaru, kao ni razlog održavanja sastanka prvog potpredsjednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića sa predsjednikom Republike Srpske, Miloradom Dodikom u Beogradu.

On je otkrio da čak nije bio ni obaviješten o posjeti Milanovića, te da je to saznao od novinara.

– Ono što je loše je da Sarajevo nije bilo obavješteno o dolasku premijera Milanovića. Ipak je premijer susjedne države, trebao se javiti, ako ništa drugo uobičajenim diplomatskim putem. Ja to nisam znao, saznao sam od novinara, izjavio je Komšić.

– Premijer susjedne države bi trebao ipak doći u glavni grad države. Poštujem ja njegovu ustavnu obavezu i sve poštujem, ali poruka treba biti upućena svim građanima BiH, a ne samo jednom dijelu građana BiH. Lijepo je ovu čuti i hvala na podršci, ali mislim da je podrška u tom smislu jača i glasnija bila iz Sarajeva, rekao je Komšić.

Podsjetimo, na upit zašto je došao u Mostar, a ne u Sarajevo, Milanović je odgovorio: “zato što je bliže” te dodao da je Mostar jedina izrazito miješana dvonacionalna sredina u kojoj su se dogodili neredi, što ima, kako se izrazio, svoju težinu i opasnost.

– Dobro je što su se ljudi u Mostaru suzdržali i nisu reagirali, dodao je.