Published On: Pon, tra 8th, 2013

Završila peta međunarodna studentska konferencija modela Ujedinjenih naroda – MOSTIMUN 2013

Završila je peta međunarodna studentska konferencija modela Ujedinjenih naroda – MOSTIMUN 2013. U četiri dana više od 115 studenata iz 20 zemalja svijeta raspravljalo je na teme poput ‘Novi napredak u Izraelsko – Palestinskom konfliktu’, ‘Kršenje ljudskih prava u Myanmaru’, ‘Privatni sigurnosni korpus ratnih regulacija’.
Ovogodišnja struktura MOSTIMUN-a obuhvatila je 5 vijeća koja se sastoje od Vijeća sigurnosti, Vijeća za ljudska prava, Komiteta za međunarodnu sigurnost i razoružanje, Sjeverno-atlantskog vijeća, te Međunarodnog suda pravde koji su raspravljali o aktualnim temama iz svoje oblasti.
MOSTIMUN Organizacijski tim je još jednom pokazao da se rad i trud uvijek isplate, i uvjereni su da je MOSTIMUN postao zaštitni znak grada Mostara. Ova je konferencija jedina na studentskom nivou u BiH, a njena kontinuiranost i neprestani napredak je iznimno bitan za sve studente iz BiH, ali i svijeta.
Mostar je jedini domaćin ovakvih konferencija na studentskoj razini u BiH.
Ovo je već peto izdanje što je za nas velika stvar, jer sami sve organizujemo i sami tražimo donatore. “Definitivno ćemo se truditi organizovati konferenciju i u idućim godinama, te je podići na još veću razinu”, istaknula je Darija Sesar PR MOSTIMUN-a .
 
Donatori i partneri MOSTIMUN 2013 su: Njemačko Veleposlanstvo u BiH, Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH, Eronet, Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru, Unija studenata Univerziteta Džemal Bijedić Mostar, Vijeće mladih Grada Mostara, Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru, Zvečevo Lasta, Bernina Voće, Podrumi Andrija, Vinarija Vilinka, Restaurant Prestige, Red Bull, Print Shop, Večernji list, Bljesak.info, Radio RSG, Fondacija Heinrich Böll.