Published On: Sub, kol 4th, 2018

Završeno je suđenje navijačima Torcide u Beogradu, jedan je okrivljeni malodoban

Pred Prekršajnim sudom u Beogradu završeno je suđenje dvadesetsedmorici navijača splitske Torcide koje je srbijanska policija uhitila u petak i protiv njih podnijela prekršajne prijave za “drsko i beobzirno ponašanje u skupini”, javljaju u subotu ujutro beogradski elektronički mediji.

Za te je prekršaje po Zakonu o javnom redu i miru zapriječena kazna od 30 do 60 dana, a odluke suda još nisu poznate. Suđenje je počelo u petak popodne i trajalo do 22 sata, a saslušano je svih 27 okrivljenih navijača iz Hrvatske i završen je dokazni postupak, prenijela je agencija Tanjug izjavu predsjednika Prekršajnog suda Milan Marinovića.

Jedan od okrivljeni je malodoban, pa je zbog toga izuzet iz tog skraćenog postupka. Očekuje se da će tijekom dana biti priopćene odluke Prekršajnog suda na koje okrivljeni imaju pravo žalbe, što ne odlaže izvršenje, pa će u slučaju da budu kažnjeni zatvorom biti izravno upućeni na izdržavanje kazne.

Navijači Torcide terete se da su, na putu u Bugarsku gdje je Hajduk u Sofiji igrao sa Slavijom, na benzinskoj crpki “Mola” u beogradskom prigradskom naselju Vrčin u četvrtak ujutro uzeli raznu robu iz prodavaonice, vrijednu oko 200.000 dinara (1680 eura) koju nisu platili, a jedan je pripadnik skupine osumnjičen za ispisivanje grafita s ustaškim znakovljem.

Ukupno 14 pripadnika Torcide osuđeno je na Prekršajnom sudu u Beogradu na kaznu zatvora od 15 dana, uz zabranu ulaska u Srbiju idućih godinu dana nakon što odsluže kaznu. Preostala 13-orica, koji su također privedeni na povratku iz Bugarske, oslobođeni su bilo kakve odgovornosti i pušteni kućama.

Osuđenima, njima 13-orici, je dokazano da su sudjelovali u pljački MOL-ove benzinske crpke u naselju Vrčin u okolici Beograda dok je jedan pripadnik Torcide osuđen zbog ispisivanja grafita s ustaškim obilježjima, piše Gol.hr.

Nitko u tom trenutku nije priveden, a navijači su nastavili preko Niša put do Sofije gdje su bodrili Hajduk u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Europske lige.

Međutim, po povratku u Srbiju im je srpska policija pripremila “sačekušu” i na autocesti Niš-Beograd ih u jutarnjim satima isključila iz prometa i privela ukupno 32 navijača. Petoricu su pustili odmah, a naknadno i još njih 13 kojima nisu dokazali krivnju.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare