Published On: Sri, svi 22nd, 2013

Završeni radovi na izgradnji graničnog prijelaza Bijača

JP Autoceste FBiH d.d. Mostar završilo je u potpunosti radove na izgradnji graničnog prijelaza Bijača, čija je vrijednost iznosila 12 milijuna KM, priopćili su iz ove tvrtke.
Na izgradnji su bile angažirane domaće kompanije Euroasfalt, ŽGP i Hidrogradnja, a radovi su financirani iz vlastitih sredstava, i prije nego su sredstva odobrenog kredita Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) postala raspoloživa. Ovo će biti jedan od dva međunarodna granična prijelaza na kojima će biti moguć uvoz i izvoz svih roba, nakon što 1. srpnja Republika Hrvatska postane članica Europske Unije.
“JP Autoceste FBiH uspješno su i prije roka završile još jedan projekt”, istakao je Ensad Karić, direktor JP Autoceste FBiH d.d. Mostar, naglašavajući da dalje poslove preuzima Uprava za neizravno oporezivanje BiH, koja će početi sa izgradnjom, opremanjem i stavljanjem u funkciju graničnog prijelaza Bijača.
“Posebno mi je zadovoljstvo što smo i ovaj projekt kvalitetno realizirali u suradnji sa domaćim kompanijama, čime dokazujemo da imamo i stručnost i kapacitete da vlastitim snagama i u predviđenim rokovima gradimo moderne autoceste”, zaključio je Karić.
Radovi su trajali pet mjeseci, a službeni rok je bio 1. lipnja, 2013.
“Najveći izazov tokom radova bio je iskopati brdo visoko 30 metra, a široko 180 metara što je i učinjeno za tri mjeseca”, istakao je Antonio Križanac, šef projekta dionice Bijača -Kravice.
bljesak.info