Published On: Thu, Aug 6th, 2015

Završen prvi dio snimanja TIN – 30 godina putovanja

Ovih je dana završen prvi dio snimanja HRT-ova igrano dokumentarnog serijala ‘TIN – 30 godina putovanja’ koji u četiri dijela govori o životnom putu velikog hrvatskog pjesnika.
Hrvatska televizija ovim serijalom želi obilježiti 60. godišnjicu njegove smrti, a dosad snimljene scene, kroz autentične kostime i scenografiju, vjerno prikazuju Zagreb prije 100-njak godina, u vrijeme kada je u njemu živio i stvarao tada mladi Tin Ujević.
Osim Zagreba, životni i radni put Tina Ujevića u igranim sekvencama vodit će gledatelje od Dalmacije do Zagreba, Beograda, Sarajeva i Pariza, a dokumentarni dio bit će realiziran kroz brojnu arhivsku građu i snimke.
Redatelj serije je Davor Žmegač, koji kaže kako se snimanje odvija u nekoliko faza, a nastavit će se i tijekom sljedeće godine. Kako je rekonstrukcija Tinova doba zahtjevan zadatak, kako u scenarističkom tako i u scenografskom smislu, pjesnika tumače dva glumca, Igor Kovač u mlađoj te Milan Pleština u starijoj životnoj dobi.
Svaka od epizoda trajat će 40 minuta, a gledatelji Hrvatske televizije na malim će je ekranima moći pratiti sljedeće godine, javlja HRT.