Published On: Uto, ruj 3rd, 2013

Završen proces rekonstrukcije: Srbija dobila novu vladu

ZASTUPNICI Skupštine Srbije izabrali su sinoć 11 novih članova Vlade Srbije. Za njih su glasala 134 poslanika Skupštine Srbije, 65 je bilo protiv, a 51 suzdržan.

Novi ministar prometa Srbije je Aleksandar Antić, prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja Tomislav Jovanović, kulture Ivan Tasovac, mladih i sporta Vanja Udovičić, poljoprivrede Saša Radulović, financija Lazar Krstić, poljoprivrede Dragan Glamočić, regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović i obrane Nebojša Rodić.

Zastupnici su se o novim ministrima izjašnjavali prozivkom. Za vladu je, osim članica vladajuće koalicije, glasala i zastupnička grupa SPO-DHSS, kao i zastupnik Bogate Srbije Zaharije Trnavčević i samostalna zastupnica Sanja Jeftić Branković, koja je izabrana na listi liberalno demokratske partije (LDP).

Polaganjem zakletve završen je proces rekonstrukcije Vlade. Također, ovim je završena trodnevna rasprava o rekonstrukciji Vlade Srbije.

Sjednica na kojoj se raspravljalo o novim ministrima počela je u petak kada je premijer Ivica Dačić iznio ekspoze. U subotu je sjednica nastavljena raspravom u kojoj su sudjelovali šefovi zastupničkih grupa i ovlašteni predstavnici, a obilovala je replikama i reklamiranjem Poslovnika o radu. Raspravom u trajanju od pet sati sinoć je završena debata o novim članovima Vlade.

Vlada Srbije sada ima 18 ministarstava i 22 člana. Pored novih ministara, čine je i premijer i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić, vicepremijer Aleksandar Vučić, potpredsjednik vlade i ministar vanjske i unutarnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, potpredsjednik vlade i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić, ministar vanjskih poslova Ivan Mrkić, ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković, ministrica energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović, ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević, ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić. Ministar bez portfelja je Sulejman Ugljanin, a ministrica zdravlja Slavica Đukić Dejanović.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare