Published On: Sun, Jan 12th, 2020

Zavadlav ima presudu zbog premlaćivanja brata i prijave za niz djela, s majkom je krao u crkvi

Mladi pomorac Filip Zavadlav (25), koji je u subotu uhićen nakon pokolja u centru Splita, također je, kao i njegove žrtve, višestruko prijavljivan policiji radi različitih kaznenih djela.

Neslužbeno to saznaje Dnevnik.hr, navodeći kako je čitava obitelj bila pod nadzorom Centra za socijalnu skrb. Osumnjičeni ubojica svojedobno je prijavljen za nasilje u obitelji. Pretukao je brata, radi čega je bio osuđen na 30 dana zatvora, no kazna mu je preinačena u uvjetnu s rokom kušnje od šest mjeseci.

Dnevnik.hr doznaje i kako je u periodu od 2013. do 2014. godine Zavadlav počinio više kaznenih djela krađe, a jednom je prilikom uhvaćen i kako s majkom provaljuje u crkvu. Drugi mu se brat trenutno nalazi u komuni za ovisnike u Crnoj Gori.

Nije poznato je li baš taj brat uzrok svih problema i povod ubojstva. Naime, u svim izvještajima neslužbeno se spominje kako su baš bratovi navodni dugovi prema ubijenima, koji su svi poznati policiji kao pripadnici narko-miljea, bili povod brutalnim likvidacijama usred bijela dana. Ubojicu su, opet navodno, mjesecima maltretirali zbog bratovih dugova.

Da su “svi uključeni u ovaj slučaj” višestruko prijavljivani potvrdila je danas i splitska policija, ne navodeći detalje./HMS/