Published On: Ned, lis 12th, 2014

ZAUZEO KOMŠIČEVO MJESTO: Bakir Izetbegović po prvi puta legitimni bošnjački član predsjedništva?

Dopredsjednik, Asim Sarajlić, kazao je novinarima u stožeru ove stranke da je Bakir Izetbegović i ubuduće bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine”. Međutim Asim se krivo izrazio. Bakir Izetbegović do sada je bio rezervni bošnjački član predsjedništva dok je legitimni bošnjački član predsjedništva bio Željko Komšić. Sarajlić kao da je zaboravio činjenicu da su Bošnjaci bili jedini narod na svijetu koj je punih 8 godina birao dva predsjednika. Jednog legitimnog i jednog rezervnog. Bakir je konačno na prvoj crti u Bošnjaka. Više nije rezervist. To je ok jer su mu dosada zamjerali da je dezerter…

Na više od 54 posto prebrojanih listića Izetbegović ima više od 40 posto glasova što je trend koji se ne može stići. Oko 40.000 glasova je razlike između njega i kandidata Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudina Radončića”, pojasnio je Sarajlić.

Dodaje da glasovi još nisu prebrojani u nekim općinama BiH u kojima je SDA tradicionalno pobjednik i tvrdi da se već može proglasiti pobjeda Izetbegovića, ali naglašava i da je točna informacija da SDA vodi na svim razinama vlasti u BiH.

Također, Sarajlić kaže, da će Ramiz Salkić najvjerojatnije biti potpredsjednik Republike Srpske, kao i da bi trebalo biti više poslanika SDA u Narodnoj skupštini RS-a nego je to do sada bio slučaj i da u SDA očekuju da budu i dio Vlade RS-a.

Kada je u pitanju koaliranje s drugim strankama, Sarajlić naglašava da je prerano o tome govoriti jer u štabu SDA se ne slavi budući da su svjesni situacije u BiH, a posebno stanja u državi nakon elementarnih nepogoda.
Prema posljednim informacijama iz SDA, Izetbegović ne vodi samo u Sarajevskom kantonu.

Informacije s terena govore kako Izetbvegović ima 91 tisuću glasova, Radončić 67 tisuća, Emir Suljagić (DF) 31 tisuću, BAkir Hadžiomerović 23.000 dok neovisni kandidat Mustafa Cerić ima samo devet tiduća glasova.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare