Published On: Uto, sij 29th, 2019

Zauvijek zajedno: Umrli isti dan držeći se za ruke nakon 70 godina braka

Norma i Francis Platell iz Australije umrli su držeći se za ruke, 6. siječnja ove godine. Norma i Francis su u braku bili 70 godina, a umrli su u domu za starije i nemoćne u kojemu su oboje boravili. Zajedno su i sahranjeni.

“Tatin lijes je bio s lijeve strane, a mamin s desne, baš onako kako su uvijek spavali u krevetu. Ako je moguće da srce pukne od tuge, moje se raspalo tog dana dok sam ih gledala zajedno posljednji put, jedno uz drugo kao što su bili zadnjih više od 70 godina”, napisala je njihova kći Amanda Platell, novinarka Daily Maila, prenosi Index.hr

Na dan njihove smrti obišla ih je medicinska sestra, a kada se nakon deset minuta vratila u sobu oboje su bili mrtvi. Razmak između njihove smrti bio je toliko kratak da liječnik nije mogao utvrditi tko je umro prvi te je u izvještaj stavio isto vrijeme.

“Umrli su zajedno i u miru. Tata mi je prije smrti rekao da bi volio ići kući. Ne znam je li mislio na svoju kuću ili raj”, rekla je njihova kći. U domu za starije i nemoćne prva je završila Norma koja je bolovala od Alzheimera. Francis ju je godinama svakodnevno posjećivao, a onda joj se na kraju i pridružio u domu. Iako je posljednjih mjeseci ona izgubila i pamćenje i moć govora nisu se prestali držati za ruke sve dok nisu zajedno preminuli.


uskrs ephzhb