Published On: Sub, velj 15th, 2020

Zatvoren Twitter profil šefa Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini

PROFIL na Twitteru predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislava Žigmanova je zatvoren, za što je okrivio “strukture koje nisu naklonjene Hrvatima u Srbiji”, objavio je u petak vojvođanski tjednik Hrvatska riječ.

“U proteklih mjesec dana učinili smo sve što je bilo u našoj moći da se ponovno uspostavi, to jest da profunkcionira twitter profil @zigmanov, međutim nismo imali uspjeha. Stoga je predsjednik DSHV-a odlučio, kao svoj službeni twitter profil, otvoriti novi i to na adresi @tomezig”, priopćeno je tim povodom u toj stranci.

S novoga profila će “kao i na prijašnjem, objavljivati informacije, iznositi stajališta i komentirati društvene i političke događaje i procese iz vizura interesa Hrvata u Srbiji koje predstavlja DSHV”.

Kako navode u DSHV-u, zatvaranje profila bilo je “neočekivano i ničim izazvano, budući da predsjednik DSHV-a nikada nije objavljivao neprimjerene sadržaje, ili pak one koji bi vrijeđali po bilo kojoj osnovi druge ili neke druge kompromitirajuće elemente, tj. nije bilo razloga za suspendiranje”.

On je komentare i poruke na Twitteru počeo objavljivati u studenome 2015. i do zatvaranja je imao 990 objava i više od 500 pratitelja, prenosi Hrvatska riječ.

Broj pratitelja se naglo počeo povećavati u proteklih nekoliko mjeseci.

Uz Twitter, stranka hrvatske manjine za objavu svojih poruka, poziva ili priopćenja najčešće koristi Facebook te vlastiti portal.