Published On: Pet, lip. 8th, 2018

Zatražio potvrdu o alkotestu, rekli mu da pomakne auto pola metra pa ga kaznili jer nije bio vezan

Nevjerojatna priča koja spada u rubriku “vjerovali ili ne” dolazi iz Splita gdje je jedan vozač prekršajno kažnjen s 500 kuna zbog nevezivanja sigurnosnog pojasa, prenosi Slobodna Dalmacija.

Naime, Splićanin je 6. lipnja desetak minuta prije ponoći zaustavljen od policijske ophodnje na autobusnoj stanici put Podstrane iz pravca Splita.  – Bio sam uredno vezan i to su vidjeli i policijski službenici koji su bili u kontroli, a onda sam i podvrgnut alko-testu. On je pokazao nula promila pa sam zamolio službenike da mi daju potvrdu alko testa kojim su utvrdili da nisam konzumirao alkohol. U trenutku kad sam zatražio potvrdu, policijski službenici, a bilo ih je pet-šest na mjestu događaja, počeli su negodovati i objašnjavati mi da sam bezobrazan jer tražim potvrdu – napisao je Splićanin koji je uložio prigovor splitskoj policiji.

Dodao je kako je, budući da su ga zaustavili na autobusnoj stanici, u trenutku zaustavljanja stao iza službenog policijskog automobila. Kad je zatražio potvrdu, policajac mu je rekao da sjedne u svoje vozilo i pomakne ga pola metra unaprijed kako ne bi ometao druga vozila koja zaustavljaju.  – Napravio sam što mi je rekao, ušao sam u auto i pomaknuo ga 50 centimetara, a onda su mi napisali prekršajni nalog jer nisam koristio sigurnosni pojas tih pola metra, rekao je nezadovoljni Splićanin.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer