Published On: Tue, Apr 30th, 2013

ZASVRBILO DRUŽE: "Nisam ja loš momak, i neće oni mene u zatvor"

Dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak, dopremijer i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi FBiH Jerko Ivanković Lijanović, u povodu navoda koje je u jednoj dnevnoj novini izrekao predsjednik Uprave Hypo banke Aleksander Piker, želi da podsjeti javnost kako su Boljitak i svi njegovi dužnosnici uvijek isticali bezrezervnu podršku svim nadležnim pravosudnim i istražnim organima da profesionalno, nepotkupljivo i pošteno obavljaju svoj posao bez političkog utjecaja ili u službi određenih političkih opcija, stoji u priopćnju ove stranke.
 
Navodi direktora Pikera u kojima ocjenjuje „tko su loši, a tko dobri momci i tko treba u zatvor u BiH“, u potpunosti su neprimjereni.
Također ovakvim nastupom gospodin Piker sebe stavlja u ulogu istražitelja, tužitelja i suca u našoj zemlji a siguran sam kako se u svojoj zemlji ne bi tako ponašao te da uistinu poštuje njen pravni sustav. Sve što su Lijanovići radili s Hypo bankom, bilo je u skladu sa zakonima u BiH i dobrom gospodarskom praksom, tako da nije bilo sumnjivih kredita, korupcije i nečeg sličnog. Zbog povlačenja Hypo banke sa tržišta u BiH nanijeta je velika šteta Lijanovićima a i drugim gospodarskim subjektima koji su imali razvojne i održive projekte.
Ne mogu se oteti dojmu da je ova medijska hajka direktno upućena protiv čelnika Boljitka i same Narodne stranke Radom za boljitak u cjelini. Sve to očigledno je režirano u svrhu jačanja daljih pritisaka kako bi se zadovoljili apetiti pojedinih političkih stranaka za promjenom izvršne vlasti u Federaciji BiH”, izjavio je dopredsjednik Boljitka, dopremijer i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi FBiH Jerko Ivanković Lijanović.
Nadamo se da Hypo banka neće primijeniti ovu praksu podizanja kaznenih prijava na sve prevarene građane BiH koji su se zadužili u švicarskim frankama, a mnogi ostali bez primanja ili su im ista smanjena i sada ne mogu da otplaćuju kredite, stoji u priopćenju stranke Radom za Boljitak.