Published On: Uto, kol 27th, 2013

Zastupnici srpske Skupštine posvađali se zbog Tuđmana!

Veliki skandal u srpskoj Skupštini i političkoj javnosti u Srbiji, javljaju mediji u Srbiji, izazvao je istup zastupnika Vučićeve Srpske napredne stranke Marka Atlagića koji je spomenuo prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana kao primjer “za pravilno vođenje države” i “za dobro rješavanje kadrovskih problema”.

– Dat ću vam primjer jedne susjedne države. Njihova predsjednika nerado spominjem, ali bio je u pravu. Radi se o Franji Tuđmanu koji je najboljem poznavatelju međunarodnog prava rekao da će mu biti ministar vanjskih poslova dok Hrvatska ne bude međunarodno priznata – rekao je Atlagić, dodajući da je “Tuđman, čim je priznata neovisnost Hrvatske, smijenio tog eksperta i postavio ga za rektora”.

“99 posto fašist”

– To je vođenje politike. To je ta nova politika koju vi ne možete shvatiti, takav jedan ministar može obaviti jedan zadatak najbolje u ovoj zemlji – pojasnio je Atlagić i izazvao buru negodovanja drugih zastupnika koji su ga optužili da je “uvrijedio” skupštinu jer  “za 24 godine parlamentarizma u Srbiji nije se dogodila takva uvreda za Skupštinu da se kao primjer za pravilno uređenje i vođenje države navodi Franjo Tuđman”.

– To je šokantno za ovu Skupštinu, ne znam prijeti li Atlagić da će netko od razriješenih ministara postati rektor, to valjda u ovoj zemlji tehnički nije moguće – grmio je jedan od zastupnika i dodao kako ne smije ni zamisliti “koliko bi smiješno bilo da osoba kvalifikacija Tomislava Nikolića postavlja rektora”.

Napadnuti Atlagić je objasnio kako je ono što misli o Tuđmanu objavio u mnogim časopisima, da je “on 99 posto fašist, ali svaki fašist ima nešto što je dao znanosti ili nečem drugom – biologiji”.

– Što je to jedan posto dobroga Tuđman učinio za Srbe u Hrvatskoj, a što Hitler ili Musolini za čovječanstvo?! Ovo je uvreda srpskom narodu iz Hrvatske i srpskom narodu uopće. Ni u Hrvatskom saboru se Tuđman ne citira. Nije završio u Haagu samo zato što nije živ. I ovo je paradigma svega što slušamo posljednjih godinu dana od zastupnika SNS-a – mudruje zastupnik Predrag Mirković.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare