Published On: Pon, lis 28th, 2019

Zastupnica Zovko u službenoj posjeti Generalnoj skupštini UN-a i američkom Kongresu

Zastupnica Željana Zovko ovoga tjedna boravi u SAD-u, gdje će kao članica izaslanstva Europskog parlamenta posjetiti 74. Generalnu skupštinu UN-a u New Yorku, a potom sudjelovati na sastancima s američkim dužnosnicima u Washingtonu.

Zovko će boravit u New Yorku i Washingtonu od 27. do 31. listopada, gdje će se susresti s visokim dužnosnicima UN-a i američkog Kongresa.Izaslanstvo će najprije posjetiti 74. Generalnu skupštinu UN-a, gdje će imati priliku ocijeniti kako je Generalna skupština UN-a provela prioritete EU-a, te razgovarati o novim prioritetima za Generalnu skupštinu UN-a i o mogućnostima daljnjeg unapređenja multilateralizma u aktualnom političkom i sigurnosnom okružju.

Jedna od tema razgovora bit će borba protiv klimatskih promjena. Zastupnica Zovko će se u New Yorku sastati sa Glavnim tajnikom UN-a Antóniom Guterresom, predsjednikom 74. Generalne skupštine UN-a Tijjanijem Muhammadom-Bandom i voditeljem Delegacije EU-a u UN-u Joãom Valeom de Almeidom.

Nadalje, sudjelovat će u razgovorima sa Specijalnim izaslanikom UN-a za klimatske promjene i bivšim gradonačelnikom New Yorka Michaelom Bloombergom, Specijalnom izvjestiteljicom UN-a za izvansudska pogubljenja Agnèsom
Callamard i podtajnicom i Visokom predstavnicom UN-a za pitanja razoružanja Izumi Nakamitsu.

Zovko će u Washingtonu raditi na produbljivanju političkog dijaloga sa američkom administracijom i
Kongresom, te na razmjeni mišljenja o vanjskoj politici, ljudskim pravima i pitanjima sigurnosti i obrane od transatlantskog značaja. Pored Željane Zovko u izaslanstvu EP-a bit će David McAllister (EPP, Njemačka) kao voditelj izaslanstva, te ostali zastupnici iz Odbora za vanjske poslove (AFET), Pododbora za ljudska prava
(DROI) i Pododbora za sigurnost i obranu (SEDE).

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare