Published On: Ned, ožu 28th, 2021

Zastrašujući detalji ubojstva u Sarajevu: Namjerno pregazio mladića

U Sarajevu se jučer dogodilo ubojstvo, a detalji koji izlaze na vidjelo su zastrašujući. Naime, prema onom što je dosad službeno poznato, uhaićeen je 20-godišnjak koji se sumnjiči da je namjerno Nissanom pregazio godinu starijeg mladića.

Sve se odigralo u blizini SCC-a, a užasnom događaju svjedočili su brojni građani. Nakon očevida oglasila se policija priopćenjem u kojem je navedeno da je mladić koji je vozio Nissan uhićen zbog sumnje da je počinio ubojstvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju.

Pored osumnjičenog za ubojstvo Benjamina Arslanagića (20), koji je navodno još na mjestu događaja priznao da je namjerno vozilom pregazio Vedrana Ibrahimovića (21), privedena je i jedna maloljetna osoba, koja je bila s osumnjičenim u automobilu.

Oboje su zadržani u policijskim prostorijama, gdje se, prema nepotvrđenim informacijama, Arslanagić branio šutnjom.

Šta se točno dešavalo ispred SCC-a i zbog čega je 20-godišnjak vozilom udario godinu starijeg mladića otkrit će istraga. No, neslužbeno se moglo čuti da su oni od ranije bili u sukobu. Prema jednoj od verzija koje su se mogle čuti, Arslanagić je primjetio Ibrahimovića u blizini SCC-a. Potom je iz vozila istrčao maloljetnik koji je napao Ibrahimovića.

Ibrahimović je trčao, a navodno je, kako je prenio Avaz, u ruci imao ciglu. Sklanjajući se od maloljetnika udario je u jedan stub, a tada je, navodno, Arslanagić naletio na njega vozilom i nanio mu strahovite povrede.

Prestravljeni svjedoci pozvali su policiju i Hitnu pomoć, koja je Ibrahimoviću pružila prvu pomoć, ali je on nedugo potom podlegao povredama u KCUS-u.

Nakon ovog stravičnog događaja oglasio se prijatelj ubijenog Vedrana Ibrahimovića.

“Kakvi ovo ljudi imaju pravo da voze auta? Kreten da usmrti momka autom jer mu je pokupio djevojku. Vedo mi je bio blizak drug i znam da loše nikada nije namjerno uradio, skinuo mu djevojku pa šta? To se svakodnevno događa na 1.000 slučajeva.

Detalji nisu poznati i istraga će se vjerojatno jako brzo završiti, a istina je u tome da ovaj iskompleksirani majmun Benjamin Arslanagić u svim svojim kompleksima i manjku muškosti autom usmrtio mog druga od malih nogu. Vedo neka ti je laka zemlja.

Vedo je bio običan momak s željom da postane DJ. Znam iz pouzdanog izvora da njegova želja za DJ-isanjem nije mogla biti realizovana jer je sav svoj novac davao majci da joj pomogne da može fino da živi. Techno muziku je volio i vjerovatno mnogi koji su išli na partije su ga poznavali jer nije bio šu*** i bio je druželjubiv”, napisao je između ostalog prijatelj stradalog mladića na Facebooku.